ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ της Κωνσταντινούπολης

«Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ της Κωνσταντινούπολης

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό του μακελάρη της Κωνσταντινούπολης, που αιματοκύλησε το κλαμπ Reina και σκότωσε 39 ανθρώπους. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη. 

Παρ’ όλ’ αυτά ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη, ούτε άλλες λεπτομέρειες, θέλοντας έτσι να μην διακινδυνεύσει να υποπέσει σε μια ακόμα γκάφα σε σχέση με την ταυτότητα του μακελάρη.

Την ίδια ώρα η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις υπόπτων στη Σμύρνη για την επίθεση στο Reina, αλλά και για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, την Τρίτη συνελήφθησαν άλλα 14 άτομα σχετικά με το μακελειό της Πρωτοχρονιάς, ενώ όπως μετέδωσε το NTV συνελήφθησαν και δύο ξένοι πολίτες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Και δεύτερη γκάφα με τον ύποπτο για το μακελειό στο Reina

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε και το star.gr η τουρκική αστυνομία υπέπεσε και σε νέα γκάφα, αφού κράτησε για μία ώρα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον Κιργίζιο Ακχέ Μασράποφ, εξαιτίας της ομοιότητάς του με το φερόμενο ως δράστη.

Μάλιστα φωτογραφία του διαβατηρίου του είχε προηγουμένως κυκλοφορήσει στα social media, με τις αναρτήσεις να αναφέρουν ότι πρόκειται για τα στοιχεία του μακελάρη. Δεν ήταν έτσι όμως, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί άδικα ένας αθώος άνθρωπος, ο οποίος όπως είπε βρισκόταν στην Τουρκία λόγω εμπορικών δραστηριοτήτων.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και στο Ικόνιο, όπου πραγματοποίησε εφόδους σε τρία σπίτια για να εντοπιστούν τα ίχνη του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τον περασμένο Νοέμβριο έφτασε στην πόλη μαζί με την οικογένειά του από τη Συρία.

Στο Ικόνιο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος ήλθε σε επαφή με τρεις οικογένειες αλλοδαπών, τα μέλη των οποίων έφυγαν μετά την επίθεση στο Reina και πριν από την αστυνομική επιχείρηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top