Η Ομαρόσα Μάνιγκολτ, γνωστή για τις συνεχόμενες "απολύσεις" της στο reality show που παρουσίαζε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, The Apprentice, είναι ένα από τα πρόσωπα που σκέφτεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ να βάλει στην κυβέρνησή του!

Λέκτορας στο πανεπιστήμιο Howard για branding και μάρκετινγκ και πρώην υποψήφια στα καλλιστεία, η Μάνιγκολτ, 42 ετών, ήταν μία από τις γνωστότερες υποστηρίκτριες του Τραμπ στην αφροαμερικανική κοινότητα κατά την προεκλογική περίοδο.

Θα είναι η δεύτερη φορά που η Μάνιγκολντ, που κατάγεται από το Οχάιο, εργάζεται στον Λευκό Οίκο, καθώς έχει θητεύσει και στην κυβέρνηση Κλίντον και συγκεκριμένα στο γραφείο του τότε αντιπροέδρου Αλ Γκορ.

Αν κι επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί ο ρόλος της στη νέα κυβέρνηση, είναι σχεδόν σίγουρο, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Μάνιγκολντ θα αναλάβει κάποια θέση στην κυβέρνηση του Τραμπ σχετική με τη δημόσια παρουσία του προέδρου, καθώς συνεργάζεται με την ομάδα του εδώ και καιρό. Κατά τις δηλώσεις της όμως στο κανάλι Fox τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, η Μάνιγκολντ είχε πει πως ο τίτλος της θα είναι "τεράστιος".

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γράψει ιστορία ως οικοδεσπότης της ριάλιτι εκπομπής The Apprentice, στην οποία οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούσαν να αποδείξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες και να κερδίσουν μια θέση διευθυντή σε κάποια από τις εταιρείες του. Συνήθως, όταν κάθε εβδομάδα απέκλειε έναν παίκτη από το παιχνίδι του, του έλεγε (με τον χαρακτηριστικό στόμφο φυσικά) "απολύεσαι".

Στο Celebrity Apprentice, η Μάνιγκολντ κατάφερε να φτάσει στην 9η εβδομάδα του σόου προτού την "απολύσει" ο Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στο τηλεοπτικό παιχνίδι έπαιξε έντονα ανταγωνιστικό ρόλο, "πατώντας επί πτωμάτων". Επέστρεψε στο The Apprentice αρκετές φορές και θεωρείται από τις πιο διάσημες «παίκτριες» στην ιστορία του ριάλιτι.

Τον ίδιο χαρακτήρα έδειξε και κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Σε συνεντεύξεις της τον υποστήριζε ένθερμα κι ανοιχτά με δηλώσεις όπως «κάθε κριτής θα πρέπει να γονατίσει μπροστά στον Πρόεδρο Τραμπ. Είναι η απόλυτη εκδίκηση να γίνει ο πιο ισχυρός άνδρας του πλανήτη». Είχε κρατήσει επαφή μαζί του μετά το The Apprentice, ενώ υπηρέτησε, επίσης, στην προεδρική του καμπάνια ως διευθύντρια επικοινωνιών για τους αφροαμερικανούς.

Τον περασμένο μήνα, συνόδεψε τους θρύλους του αμερικανικού φούτμπολ (NFL) Ρέι Λιούις και Τζιμ Μπράουν στη Νέα Υόρκη, σε συνάντηση με τον Τραμπ. Ο Λιούις έγραψε αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «ήταν τέλειο που γνωρίσαμε την Ομαρόσα και την υπόλοιπη ομάδα. Πολύ εντυπωσιακή και παθιασμένη»

Η ομάδα του Τραμπ δεν έχει απαντήσει ακόμα επίσημα για τη θέση της Μάνιγκολτ.

 

Tags: