Φαντασμαγορικές γιορτές αλλά και ανησυχία σε ΗΠΑ – Ευρώπη στην αλλαγή του χρόνου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γιορτάσθηκε η αλλαγή του έτους στις μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Νέα Υόρκη γιόρτασε πριν λίγες ώρες την έλευση του  2017 με μια φαντασμαγορική γιορτή στην Times Square,  με την συμμετοχή 2 εκατομμυρίων ατόμων!    

Οδοφράγματα και οχήματα, μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα, είχαν τοποθετηθεί σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως κοντά στην πλατεία.

Ατμόσφαιρα γιορτής αλλά και ανησυχίας και στο Λονδίνο, με τον Big Ben να δίνει τα μεσάνυχτα το σήμα της έναρξης των πανηγυρισμών για  την αλλαγή του έτους.

Στο Παρίσι, όπου ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 130 άτομα τον Νοέμβριο του 2015, οι αρχές έθεσαν σε εφαρμογή έντονα μέτρα ασφάλειας για τους εορτασμούς.  

Η αλλαγή του χρόνου εορτάσθηκε με την  ρίψη πυροτεχνημάτων στα Ηλύσια Πεδία. 

Στρατιώτες με βαρύ οπλισμό περιπολούσαν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου και το Μουσείο του Λούβρου.  

Στο Βερολίνο, η αστυνομία έκλεισε την πλατεία Πάριζερ μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 1.700 αστυνομικούς,

Στο Μιλάνο, όπου η αστυνομία σκότωσε τον Τυνήσιο οδηγό του φορτηγού της επίθεσης στο Βερολίνο, οι αρχές τοποθέτησαν σημεία ελέγχου γύρω από την κύρια πλατεία της πόλης. Στη Ρώμη και τη Νάπολη απαγορεύτηκε η διέλευση φορτηγών από τα κέντρα της πόλης, ενώ σε τουριστικά σημεία, όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης, υπάρχουν αστυνομία και στρατιώτες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα. 

 Η Μαδρίτη  ανέπτυξε 1.600 αστυνομικούς επιπλέον για το Σαββατοκύριακο. Για δεύτερη χρονιά στη σειρά, η πρόσβαση στην κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, όπου εορτάσθηκε η  έλευση του νέου χρόνου,  περιορίστηκε  τα 25.000 άτομα.  

Δείτε  στο βίντεο την αλλαγή του χρόνου στη Νέα Υόρκη, όπως την μετέδωσε το Foxnews.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top