Σκληρή απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις του Ομπάμα

Τις χαρακτηρίζει «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων» και ούτε λίγο ούτε πολύ του λέει πως «τελείωσε» από Πρόεδρος των ΗΠΑ

Σκληρή απάντηση της Ρωσίας στον Ομπάμα

Ένα μπρα-ντε-φερ σκληρών δηλώσεων και… κυρώσεων εξελίσσεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, μετά την απόφαση του Ομπάμα να ανακοινώσει την  ισχυρότερη αμερικανική απάντηση στην Ρωσία, που έχει ποτέ δοθεί σε σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις από ένα κράτος με στόχο της ΗΠΑ.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενεπλάκη σε διπλωματικό πόλεμο με την Ρωσία, απελαύνοντας 35 Ρώσους διπλωμάτες, τους οποίους οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν μυστικούς πράκτορες- αλλά και διατάζοντας το κλείσιμο δύο ρωσικών ενώσεων στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Λίγο μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων, δεν άργησε να έρθει η πληρωμένη απάντηση από την Ρωσία, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, διεμήνυσε στον Ομπαμα πως… «τελείωσε» από Πρόεδρος των ΗΠΑ, και πως δεν έχει λόγο να ανακατεύεται σε τέτοια θέματα:

Ο Κονσταντίν Καζάτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) της Ρωσίας, έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, λέγοντας:

«Η απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει λόγο, ούτε πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να προχωρά σε τόσο δραστικά και καταστροφικά βήματα στις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία».

Μάλιστα δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και μια πολύ σκληρή έκφραση ζητώντας… «συγγνώμη»:

«Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη για τη σκληρή έκφραση που θα χρησιμοποιήσω αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω παρά ως τον επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων»!

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία πλήττουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προαναγγέλοντας αντίποινα μετά από την απόφαση της Ουάσιγκτον για την απέλαση 35 Ρώσων αξιωματούχων.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεσκόφ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσει εντολή να επιβληθούν «κατάλληλα» αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την απέλαση 35 διπλωματών που η Ουάσιγκτον θεωρεί κατάσκοπους.

Ο κ. Πεσκόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα αμφιβάλλει για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν τέτοιου είδους μέτρα καθώς η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδίδει την εξουσία σε τρεις εβδομάδες.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top