Μια ξαφνική συνάντηση άλλαξε άξαφνα τη ζωή δυο αδερφών, στο Queensland. Ο David Anthony Lacey δόθηκε για υιοθεσία όταν ήταν παιδί και πέρασε ολόκληρη τη ζωή του ψάχνοντας τη βιολογική του οικογένεια. Καρπός εξωσυζυγικής σχέσης του πατέρα του με την οικογενειακή νταντά, ο Lacey δεν είχε γνωρίσει ποτέ κανέναν από τη βιολογική του οικογένεια.

«Οι θετοί μου γονείς μού προσέφεραν υπέροχα παιδικά χρόνια. Πάντα, όμως, ένιωθα ότι κάτι λείπει».

Μετά από διεξοδική έρευνα, ο Lacey διαπίστωσε ότι η αλήθεια τελικά βρισκόταν πολύ πιο κοντά του απ’ όσο νόμιζε.

Μια μέρα, σε μια τοπική καφετέρια στο Queensland, ένας κύριος κάθισε δίπλα του και, για μια ασήμαντη αφορμή, του έπιασε τη συζήτηση.

«’Εμαθα ότι κι εκείνου ο βιολογικός πατέρας είχε πεθάνει και, όσο ο διάλογος ξετυλιγόταν και ανταλλάσσαμε κάποιες πληροφορίες του είπα "ο πατέρας σου είναι  αυτός και πήγε στο τάδε νοσοκομείο". Με κοίταξε περίεργα και με ρώτησε πού ήξερα όλα αυτά. "Επειδή είμαι ο μικρός σου αδερφός" του είπα», αποκάλυψε ο Lacey στη Daily Mail.

Σοκαρισμένα από τις εξελίξεις, τα δυο αδέρφια ανακάλυψαν ότι ζούσαν μόλις 300 μέτρα μακριά, είχαν το ίδιο μεσαίο όνομα και έπαιρναν το πρωινό τους τόσο καιρό δίπλα δίπλα στην ίδια καφετέρεια, χωρίς να το γνωρίζουν!

Πλέον τα αδέρφια μιλούν καθημερινά στο τηλέφωνο.

«Είναι καταπληκτικό το πώς συμπληρώθηκε το παζλ και τα συναισθήματα που νιώθω δεν περιγράφονται!»

Σήμερα, ο Lacey θυμάται την πρώτη τηλεφωνική του συζήτηση με τη βιολογική του μητέρα, Yvonne, σαν να ήταν χθες. «Όταν απάντησε στο τηλέφωνο, απλά ήξερα ότι ήταν αυτή. Καταλήξαμε να μιλάμε για 4 ώρες»

Από εκείνη τη μέρα, ο  Lacey απέκτησε ισχυρούς δεσμούς με τη μητέρα και τον αδερφό του. Όμως, δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός με τον πατέρα του: η μία και μοναδική τους συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στην κηδεία του τελευταίου, το 2012.