Τεχνικό πρόβλημα και ανθρώπινο λάθος «έριξαν» το μοιραίο Τουπόλεφ

Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί

Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα παρασύροντας στον υγρό τάφο 92 ανθρώπους. Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα πιθανότερη αιτία της συντριβής φαίνεται πλέον η τεχνική βλάβη, σε συνδυασμό με λάθος χειρισμό του πιλότου. 

Ειδικοί έχουν αρχίσει να αναλύουν τα δεδομένα του πρώτου μαύρου κουτιού. Το γεγονός ότι ανασύρθηκε και το δεύτερο, διευκολύνει το έργο τους. Οι υποθαλάσσιες έρευνες κοντά στις ακτές του Σότσι συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η ανάλυση του κύριου καταγραφέα πτήσης δείχνει ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν τα ελαττωματικά πτερύγια. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 17 σοροί και δυστυχώς αρκετά ανθρώπινα μέλη. Επίσης έχουν εντοπιστεί 12 μεγάλα κομμάτια της ατράκτου και περίπου 1500 μικρότερα. 

Τα πτερύγια ή flaps, που βοηθούν στην ανύψωση του αεροσκάφους, φαίνεται πως δεν άνοιξαν συγχρονισμένα. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του Τουπόλεφ 154.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μαύρο κουτί καταγράφει τις τελευταίες λέξεις του πληρώματος που ήταν: «Τα πτερύγια διάβολε...». Και το ερώτημα που πλανάται είναι μήπως τελικώς υπάρχει και λάθος χειρισμός των πιλότων;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top