Άλμα Ντόιτσερ: Η 11χρονη παιδί-θαύμα ανεβάζει την πρώτη της όπερα στη Βιέννη-Θεωρείται ο νέος Μότσαρτ

Παίζει πιάνο-βολί από τα 3 της-Στα 5 της έγραψε την πρώτη της σονάτα

Μπορεί η Άλμα Ντόιτσε να είναι μόλις 11 ετών, αλλά δεν είναι ένα συνηθισμένο κοριτσάκι της ηλικίας της.

Στα 5 της, η Άλμα έγραψε την πρώτη της σονάτα, και έξι χρόνια μετά, ετοιμάζεται να ανεβάσει την πρώτη της ολοκληρωμένη όπερα, την «Σταχτοπούτα», που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Βιέννη αυτή την Πέμπτη!

Η 11χρονη «παιδί-θαύμα», παίζει πιάνο και βιολί, γράφει μουσική ενώ χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο νέος Μότσαρτ!

Έχοντας καταγωγή από το Ντόρκινγκ της Αγγλίας, η 11χρονη συνθέτρια αγαπά και βιώνει όσοι ελάχιστοι την μουσική.

Μάλιστα δηλώνει κατενθουσιασμένη για την μεγάλη πρεμιέρα της «Σταχτοπούτας» της στις 29 Δεκεμβρίου:

 

«Φυσικά η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της μουσικής. Είναι το καλύτερο μέρος για να κάνεις πρεμιέρα στο μέρος όπου ήταν ο Μότσαρντ και ο Χάυντν» δηλώνει η Άλμα, η οποία σχεδιάζει στο μέλλον να συνθέσει ένα πιάνο κονσέρτο και μια συμφωνία. Ήδη έχει ξεκινήσει να κρατά σημειώσεις σε ένα βιβλίο που θέλει να μετατρέψει σε ταινία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Όσο για την «Σταχτοπούτα» που ετοιμάζεται να ανεβάσει;

 

Η ηρωίδα της Άλμα στην δική της εκδοχή της ιστορίας είναι μια συνθέτης. Η μητριά είναι η διευθύντρια της όπερας, οι δύο ετεροθαλείς αδερφές είναι οι μεγάλες ντίβες. Ο πρίγκιπας είναι ένας ποιητής που βρίσκει την Σταχτοπούτα μέσω μιας μελωδίας που εκείνη συνθέτει.

Και μπορεί η 11χρονη να αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα παιδί όπως όλα της ηλικίας της, που της αρέσει να παίζει με φίλους της στην παιδική χαρά, και να πηγαίνει για κολύμπι στην πισίνα.

Τώρα αν αναρωτιέστε από πού εμπνέεται, την απάντηση την δίνει η ίδια λέγοντας πως:

«Αν προσπαθήσω να κάτσω κάτω και να πως “τώρα πρέπει να έχω έμπνευση”, πολύ απλά δεν θα έχω. Δεν μου έρχεται έτσι. Αλλά όταν δεν το σκέφτομαι, όταν είμαι χαλαρή, όταν βρίσκομαι στον κήπο ή έτοιμη να κοιμηθώ ή μόλις έχω ξυπνήσει ή ακόμα και όταν κοιμάμαι και βλέπω κάποιο όνειρο, τότε είναι που έχω τις καλύτερες εμπνεύσεις».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top