«Κρατηθείτε, πέφτουμε» φώναξαν οι πιλότοι του Τουπόλεφ στους επιβάτες

Απομακρύνεται το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας

«Κρατηθείτε, πέφτουμε» φώναξαν οι πιλότοι του Τουπόλεφ

Τις μικρότερες πιθανότητες έχει πλέον το σενάριο να έπεσε λόγω τρομοκρατικής ενέργειας το μοιραίο Τουπόλεφ.

Όπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο Ιντερφαξ οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους είναι πολύ πιθανόν να είχαν αντιληφθεί τον κίνδυνο συντριβής και ειδοποίησαν τους επιβάτες. «Κρατηθείτε, πέφτουμε» φέρεται να είπαν.

«Τα αίτια της συντριβής αναζητούνται ακόμη, αλλά έχει αποκλειστεί η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός μεταφορών Μαξίμ Σοκολόφ και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πασκόφ. «Είναι βέβαια ακόμη πολύ νωρίς για να σχηματίσουμε οριστική άποψη, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, αλλά βρίσκεται πολύ κάτω στον κατάλογο των πιθανοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, άλλα δύο πτώματα επιβατών του μοιραίου Τουπόλεφ, ανέσυραν από το βυθό της Μαύρης Θάλασσας τα σωστικά συνεργεία. Συμφωνα με το RIA Novosti, μέχρι στιγμής από τους 92 επιβαίνοντες έχουν βρεθεί 13 πτώματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS οι δύτες ανέσυραν το πτώμα και του πιλότου του Tu-154, Ρομαν Βολκόφ.

Τα σενάρια της τραγωδίας 

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται ως προς τα αίτια της συντριβής δεν περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Maksim Sokolov. Ο ίδιος εκτιμά πως πιθανότατα κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία, όπως μεταδίδει το Russia Today.

«Σήμερα οι βασικές θεωρίες δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατία, οπότε συμπεραίνουμε πως είτε τεχνικά προβλήματα είχε, είτε κάποιο ανθρώπινο λάθος μπορεί να ήταν η αιτία της συντριβής. Τονίζω όμως πως μόνο η έρευνα από κοινού με την ομάδα ειδικών από το υπουργείο Άμυνας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» ανέφερε ο υπουργός.

Το Tu-154 επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στην πόλη Mozdok στη Βόρεια Οσετία αλλά λόγω κακοκαιρίας άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο του Adler, στη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων πως ο ανεφοδιασμός θα γινόταν τελικά στο Σότσι, εξήγησε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο TASS.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άνθρωποι, 84 ταξιδιώτες και οκταμελές πλήρωμα. Χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά τον ανεφοδιασμό του. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, της επίσημης χορωδίας τω ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που ταξίδευαν προς τη Συρία για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top