Τα τελευταία μηνύματα των επιβατών του Τουπόλεφ- «Πήγαινε για ύπνο αγάπη μου»

«Σ’ αγαπώ»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ τα τελευταία μηνύματα των επιβατών

Λίγες ώρες μετά την συντριβή του στρατιωτικού Τουπόλεφ (ΤU-154), στη Μαύρη Θάλασσα και τον τραγικό χαμό 92 ανθρώπων και η Ρωσία «μαζεύει τα κομμάτια της». Το φως της δημοσιότητας είδαν κάποια από τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οι αδικοχαμένοι επιβάτες.

Όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today ο 30χρονος καλλιτέχνης Ντμίτρι Λιτβιάκοφ έστειλε γραπτό μήνυμα στη σύζυγό του πριν την τραγωδία.

«Πηγαίνετε για ύπνο αγάπες μου. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει η πτήση», έγραψε ο μουσικός στη σύζυγό του Βαλεντίνα και στον γιο τους Ματβέι.  «Θα ανεφοδιαστούμε στο Σότσι. Εκεί κατευθυνόμαστε τώρα. Σ’αγαπώ», ήταν το δεύτερο και τελευταίο μήνυμα του.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του μουσικού Αλεξάντρ Στούκο, ο οποίος ταξίδευε μαζί με τα υπόλοιπα 64 μέλη της μπάντας, δήλωσε ότι δεν ήθελε ο γιος της να πάει στην Συρία. «Ήταν το μοναδικό ταξίδι που του ζήτησα να μην κάνει. Τον παρακαλούσα για μία εβδομάδα να μην πετάξει», είπε συντετριμμένη η Νίνα Φεντόροβα Στούκο.

Μιλώντας για το παιδί της έκανε λόγο για έναν «καλό, παθιασμένο και τρυφερό» άνδρα, ενώ εξήγησε πως επικοινώνησε μαζί του τελευταία φορά από το αεροσκάφος.

«Με κάλεσε από το αεροπλάνο και μου είπε ότι θα προσγειωνόταν στις πέντε το πρωί. Μου υποσχέθηκε ότι θα μου στείλει μήνυμα. Περίμενα μέχρι τις πέντε και τίποτα. Τότε τον κάλεσα εγώ, αλλά το τηλέφωνό του έλεγε πως δεν είναι διαθέσιμος. Δεν ήξερα τίποτα μέχρι που η κόρη μου, μου τηλεφώνησε το πρωί και μου είπε ότι το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε ο γιος μου συνετρίβη», είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Οι πιο φιλήσυχοι άνθρωποι πέθαναν. Μουσικοί, τραγουδιστές που δεν είχαν σχέση με τον πόλεμο, αλλά απλώς τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια με τις όμορφες φωνές τους», συμπλήρωσε η μητέρα του θύματος και πρόσθεσε: «Ήταν άξιοι άνθρωποι. Ήταν η περηφάνια της Ρωσίας και τώρα όλη η μπάντα σκοτώθηκε».

Ο καλύτερος φίλος ενός ακόμα θύματος, του Εβγκένι Μπουλότσνικοφ, έκανε λόγο για τραγωδία και εστίασε στους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι άφησαν πίσω τους συζύγους και παιδιά. 

Την ίδια στιγμή, ένα από τα 92 θύματα πριν τη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους είχε αναρτήσει φωτογραφία από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, αναφέροντας ότι είχε προορισμό την Λαττάκεια της Συρίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top