Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν... κάνουν Χριστούγεννα;

Όλοι έχουν δικαίωμα στις γιορτές!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει καταλάβει όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα...

Ακόμη και τα ψάρια έκαναν Χριστούγεννα στο ενυδρείο της νοτιοκορεατικής πόλης Γκογιάνγκ. Ένας Αη Βασίλης-δύτης και δύο χαριτωμένες γοργόνες τους με κόκκινα φουστανάκια και ασορτί σκουφάκια, βούτηξαν στο νερό και έκαναν παρέα στους υδρόβιους φιλοξενούμενους της δεξαμενής. Το γιορτινό, υποβρύχιο θέαμα απόλαυσαν οι επισκέπτες και κυρίως τα παιδιά...

Αυτός ο κουλ Αη-Βασίλης με τα κοφτερά δόντια λέγεται Ράμπο και είναι το κατοικίδιο της κυρίας Μέρι Θορν από τη Φλόριντα. Ο δίμετρος αλιγάτορας έβαλε τα γιορτινά του λόγω ημερών, αλλά φοράει ρούχα κι άλλες μέρες. Η ιδιοκτήτριά του τον έχει 11 χρόνια κι έδωσε μάχη με τις αρχές προστασίας αγρίων ζώων για να τον κρατήσει. Εκείνη τον αγαπά κι εκείνος δεν την δαγκώνει...

Ένα σωρό δώρα περιέλαβε η Κόκο, που ζει σε ζωολογικό κήπο του Οχάϊο. Της τα πρόσφεραν κυρίως για τα γενέθλιά της καθώς έκλεισε τα 60. Κι εκείνη τα τίμησε δεόντως....Η Κόκο έχει σπάσει κάθε ρεκόρ μακροβιότητας, αφού το προσδόκιμο ζωής τους είδους είναι τα 30 με 40 χρόνια. Είναι ο πιο ηλικιωμένος γορίλας στις Ηνωμένες Πολιτείες κι έχει 12 δισέγγονα.

Χριστουγεννιάτικη βόλτα στο παρατηρητήριο του One World Trade Center έκαναν δυο αφρικανικοί πιγκουίνοι. Η Μπέτι και ο Βερν μπήκαν σε έναν από τους πιο γρήγορους ανελκυστήρες στον κόσμο, «εκτοξευτήκαν» στα 381 μέτρα ύψος και απόλαυσαν καταπληκτική, πανοραμική θέα της Νέας Υόρκης.

Στη Μόσχα βρίσκεται ένα ασυνήθιστο χριστουγεννιάτικο δέντρο... Είναι το μακρύτερο στη Ρωσία με μήκος 30 μέτρα είναι τεχνητό και μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στις κολώνες της εισόδου στο περίφημο Πάρκο Γκόρκι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top