Το 2017 θα έχουν όλα τελειώσει; ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ απειλεί τον πλανήτη μας–ΑΝΗΣΥΧΟΣ ο Ομπάμα

To διάταγμα των ΗΠΑ και το έκτακτο σχέδιο

Ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη

Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ… Θυμίζει έργα που έχουν κόψει εκατομμύρια εισιτήρια… Ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη και απειλεί με χάος! 

Πιο συγκεκριμένα, μια διαστημική κακοκαιρία έχει αναστατώσει τους επιστήμονες. Μια ηλιακή έκλαμψη «χτύπησε» το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας την Τετάρτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί μια τεράστια ποσότητα ενεργειακών σωματιδίων, η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές στον πλανήτη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ωκεανών και ατμόσφαιρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , η ηλιακή έκλαμψη φαίνεται πως δημιούργησε μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες .

ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ομπάμα εξέδωσε διάταγμα, δίνοντας εντολή για τη χάραξη ενός σχεδίου και τη λήψη μέτρων. Στόχος η προστασία του ανθρώπινου πολιτισμού από τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες μιας γεωμαγνητικής καταιγίδας. Στο διάταγμα αναφερόταν πως οι διάφορες αρχές των ΗΠΑ θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να προετοιμάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης «διαστημικών καιρικών φαινομένων», όπως οι ηλιακές εκλάμψεις που μπορούν να έχουν «σοβαρές επιπτώσεις σε κρίσιμα συστήματα υποδομών και τεχνολογίες».

Τι είναι η ηλιακή έκλαμψη; 

Είναι έκρηξη που παρατηρείται, όταν η έντονη δραστηριότητα στο εσωτερικό του 'Ηλιου διαταράσσει τα μαγνητικά του πεδία και η οποία εξαπολύει τεράστιες ποσότητες ενέργειας και λαμπρότητας. Πρόκειται για φαινόμενα που διαταράσσουν τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας με συνέπειες μικρής ή μεγάλης βαρύτητας ανάλογα με την ισχύ τους, από μικρές διαταραχές σε ραδιοσυχνότητες, μέχρι το απόλυτο μπλακ-άουτ ασυρμάτων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top