Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος! Έτοιμος για τον Τράμπ…ο Πούτιν

Προαναγγέλλουν επιστροφή στην κούρσα των πυρηνικών

Το πνεύμα των Χριστουγέννων άγγιξε, όπως φαίνεται, τον ψυχρό Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει νέες γέφυρες με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή πως αναμένει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα και πως είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Αμερική, αν ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον προσκαλέσει.

«Αν ο Τραμπ με προσκαλέσει να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βέβαια θα πάω. Πρέπει να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τονίζοντας πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που πρόβλεψε την εκλογή του Τραμπ!

«Αναμένω μια αλλαγή στις σχέσεις μας και μια επιστροφή στην κανονική δια-κυβερνητική επικοινωνία, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο κόσμος, αρχικά στους τομείς της ασφάλειας της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RIA.

Εν τω μεταξύ, Τραμπ και Πούτιν προσανατολίζονται στην επιστροφή των άκρατων πυρηνικών εξοπλισμών. 

Ο ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως η Ρωσία είναι «ισχυρότερη από κάθε επίδοξο εισβολέα» επειδή έχει εκσυγχρονίσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της, και χαρακτήρισε «φυσιολογική», την πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των πυρηνικών.

«Δεν αποτελεί μυστικό ότι έχουμε εργαστεί σκληρά για να βελτιώσουμε τις πυραυλικές μας δυνάμεις. Αν κάποιος ξεκίνησε μια κούρσα εξοπλισμών δεν είμαστε εμείς» είπε.

Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2018, ο Πούτιν δήλωσε πως θέλει χρόνο, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, o Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε επίσης σε μία διαφαινόμενη κούρσα πυρηνικών όπλων και μιλώντας στο MSNBC δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας είναι λοιπόν μία κούρσα εξοπλισμών. Θα τους ξεπεράσουμε όλους και θα αντέξουμε περισσότερο από όλους»

Μία ανάρτηση του Τραμπ την Πέμπτη στο Twitter άναψε φωτιές, καθώς ανέφερε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενισχύσουν,αλλά και να διευρύνουν την πυρηνική τους ισχύ, μέχρι που ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του σχετικά με πυρηνικά».

Ο Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, απέφυγε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ούτε κατέστη σαφές αν το σχόλιό του αυτό προκάλεσε την ανάλογη τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν για ενίσχυση των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top