ΣΟΚ: Στη Γερμανία κυκλοφορούν 549 επικίνδυνοι ισλαμιστές!

Δεν υπάρχει κανένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Από τον Ιούνιο του 2015  που ο μακελάρης του Βερολίνου, Anis Amri  έφτασε στην Γερμανία  μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, χρησιμοποίησε 6 διαφορετικές ταυτότητες, κάτω από την μύτη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Ποτέ όμως δεν εκτίμησαν στα σοβαρά, όπως απεδείχθη, την πρόθεσή του να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση,  αλλά και την επαφή του με τον Abu Walaa, σαλαφιστή κήρυκα στην Κάτω Σαξωνία, όπου καθοδηγούσε τους τζιχαντιστές στην Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ν24, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι υπάρχουν στη Γερμανία 549 επικίνδυνοι ισλαμιστές.

Ο ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΠΟΥ «ΕΣΠΕΡΝΕ» ΤΟ ΜΙΣΟΣ

Στα περισσότερες ομιλίες του που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο Abu Walaa, δεν εμφανίζει το πρόσωπό του. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, δύο από τους στενούς συνεργάτες του είχαν βοηθήσει τον τρομοκράτη Anis Amri στη Γερμανία δίνοντάς του ψεύτικες πινακίδες και ψεύτικες ταυτότητες.

«Είναι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του ισλαμικού κράτους στην Γερμανία, αν δεν είναι ο κορυφαίος», σχολίασε για τον Walaa δημοσιογράφος του CNN.

Η Die Zeit διερωτάται πώς μπόρεσε ένα άτομο σαν τον τρομοκράτη με παραβατική συμπεριφορά  να ζήσει τόσο καιρό στην Γερμανία χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς.

Το αίτημα ασύλου είχε απορριφθεί και στην Ιταλία, ενώ η Τυνησία μόλις χθες... τυχαία έστειλετα  έγγραφά του στην Γερμανία.  Αυτό δείχνει τη σύγχυση που επικρατεί στις αρχές ασφαλείας του Βερολίνου.

«Θεωρώ ότι είναι σωστό να έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρονικό κρίκο στο πόδι για να παρακολουθούμε όσους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι», δήλωσε ο υπουργός  Εσωτερικών  της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν. 

ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι αρχές ασφαλείας δεν διαθέτουν  κανένα  οπτικό υλικό  του τρομοκρατικού χτυπήματος, αφού δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στους περισσότερους δημόσιους χώρους. Στην Γερμανία υπάρχουν δρακόντειοι κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, που ξεκινά μετά τη ναζιστική περίοδο. Έτσι εξηγείται ο πανικός  των αστυνομικών, που είχε ως αποτέλεσμα να συλλάβουν τον λάθος άνθρωπο, τον 23χρονο Πακιστανό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top