Ο Ερντογάν το χαβά του! Αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης 4 μέρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα από τον "Σουλτάνο"

Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάννης

Τι και αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εκτεθειμένος καθώς οι αρχές ασφαλείας της χώρας του δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή από Τούρκο αστυνομικό;  Εντούτοις, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης σε νέες προκλητικές του δηλώσεις.

Σε σημερινή του ομιλία επεσήμανε «τον κίνδυνο να φτάσουμε και στα εδάφη της Συνθήκης των Σεβρών» και πρόσθεσε: «Ακόμα πονάμε για αυτά που χάσαμε στη Λωζάννη. Είναι ανάγκη να τα πω δημόσια. Αυτή την περίοδο η Τουρκία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκλησή στην ιστορία της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας».

Στη συνέχεια τόνισε πως η χώρα είναι «αντιμέτωπη με ασύμμετρη επίθεση. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά ένα πιόνι σε αυτό τον πόλεμο».

Είναι ολοφάνερο ότι πληθαίνουν οι αναφορές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης που αν και πριν από μερικούς μήνες γιόρταζε ως την ιδρυτική διεθνή συμφωνία του τουρκικού κράτους, αποτελεί πλέον "κόκκινο πανί" για τον Τούρκο ηγέτη. 

Σε παλιότερη αναφορά του, μίλησε ανοιχτά για επανεξέταση της Συνθήκης, που όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν περιορίζει την επιρροή της χώρας σε εδάφη στα οποία μπορούν να φτάσουν με ένα "σάλτο". Είναι προφανές πως ο Ερτογάν, έχοντας εδραιώσει με απολυταρχικό πλέον τρόπο την εξουσία του εντός της χώρας, κινείται με επεκτατικές διαθέσεις και προς τις γειτονικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top