Τρομοκρατικό στο Βερολίνο! Συναγερμός στην Ευρώπη-Το STAR στο σημείο των ερευνών

Αλλάζουν στάση απέναντι στο μεταναστευτικό οι Γερμανοί –Ενισχύονται οι έλεγχοι στα γαλλογερμανικά σύνορα

Τις τελευταίες εξελίξεις από την Γερμανία, μετά το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, από το Τέμπελχολφ του Βερολίνου, στο γκέτο δηλαδή των μεταναστών.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Η γερμανική κοινή γνώμη αλλάζει άποψη απέναντι στο μεταναστευτικό από τη στιγμή που ο φερόμενος δράστης του μακελειού, ο 23χρονος Τυνήσιος φέρεται να είναι μέλος σε παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Οι έρευνες της αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο του Τέμπελχολφ, που λειτουργεί ως καταυλισμός μεταναστών. Οι αρχές κάνουν "φύλλο και φτερό" τη συγκεκριμένη περιοχή, διότι για κάποιο διάστημα έμενε εκεί ο δράστης. Θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στο κέντρο έχουν παρεισφρήσει και εξτρεμιστικά στοιχεία», είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Σύμφωνα με την Μαρία Δεναξά, οι αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό του τρομοκράτη. Η αστυνομία κατέχει 500 στοιχεία μεταξύ αυτών και ίχνη DNA που βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό, εικόνες από βιντεοεπιτήρηση, αλλά και δεκάδες μαρτυρίες.

Σχετικά με την κάρτα παραμονής που βρέθηκε μέσα στο φορτηγό,  αυτή εκδόθηκε από τις αρχές Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ανήκε σε έναν άλλο μετανάστη για τον οποίο οι γερμανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα ασύλου. Το άτομο αυτό δεν έχει απελαθεί από την Γερμανία και ανακρίνεται  από τις γερμανικές αρχές, όπως είπε η Μαρία Δεναξά.

ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ;

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γερμανική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, ο 23χρονος να είναι ο ίδιος που δολοφόνησε με μαχαίρι έναν 16χρονο νεαρό στο Αμβούργο, τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε ο ΙSIS είχε αναλάβει την ευθύνη, αλλά όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν είχε συλληφθεί ο δράστης και οι αρχές πιστεύουν ότι ενδεχομένως να είναι Τυνήσιος ο δράστης και των δύο επιθέσεων.

14 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εν τω μεταξύ, 14 από τα 48 άτομα που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση εξακολουθούν να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεν υπάρχουν μικρά παιδιά μεταξύ των νεκρών.

Νωρίτερα, σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Τυνήσιο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Γαλλία ενισχύει τους ελέγχους στα γαλλογερμανικά σύνορα, καθώς έκθεση του Ιουλίου του 2016 που δημοσιεύεται σε γαλλικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι γερμανοί τζιχαντιστές ήταν σε επαφή με Γάλλους και Βέλγους τρομοκράτες. 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός και σε εμπορικό κέντρο της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ένας πελάτης είπε ότι αναγνώρισε τον δράστη, όμως ήταν ψεύτικος συναγερμός

«Το κλειδί είναι ότι βρέθηκαν πολλά έγγραφα μέσα στο φορτηγό του θανάτου και θα πρέπει οι γερμανικές αρχές να ξεδιαλύνουν ποια από όλα αυτά χρησιμοποιούσε ο δράστης», σχολίασε από την πλευρά της, η Μάρα Ζαχαρέα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top