ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ- Η στιγμή που ο εκτελεστής αστυνομικός αποτελειώνει τον Ρώσο πρέσβη

Κάνουν φύλλο και φτερό το παρελθόν του φονιά του Ρώσου διπλωμάτη

Ένα νέο βίντεο από την δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς βλέπει δύο ημέρες μετά την τραγωδία το φως της δημοσιότητας. Το ντοκουμέντο τραβήχτηκε λίγα λεπτά, αφού ο ρώσος πρέσβης είχε δεχθεί τα πυρά του νεαρού αστυνομικού και ενώ οι επισκέπτες της προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Στο ΒΙΝΤΕΟ διάρκειας 24 δευτερολέπτων, ο δράστης ακούγεται να φωνάζει πάνω από το πτώμα του διπλωμάτη. Προσπαθεί να σιγουρευτεί ότι ο Αντρέι Καρλόφ δεν ζει. Την ίδια ώρα, άνθρωποι σαστισμένοι, φοβισμένοι προσπαθούν να διαφύγουν. Η γκαλερί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Έχουν πέσει τραπέζια και άλλα αντικείμενα, μόνο ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς μένει όρθιος, ατάραχος και ψύχραιμoς.

Με προτεταμένο το όπλο και κάνει βόλτες πάνω κάτω και γύρω από το θύμα. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι και δύο άντρες που εμφανίζονται από τα δεξιά της οθόνης και προχωρούν προς τα μέσα.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, η οργάνωση Αλ Νούσρα, που θεωρείται παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία και τελευταία έχει μετονομαστεί σε Τζαμπάτ Φατάχ αλ – Σαμ ανέλαβε τελικά την ευθύνη για την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη.

Ο δράστης φώναζε συνθήματα για την πόλη του Χαλεπίου και τη Συρία, όμως η τουρκική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει πως ο δράστης της δολοφονίας συνδέεται με το δίκτυο του ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ωστόσο, η Μόσχα σήμερα αρνήθηκε να δεχτεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα. Πάντως οι Ρώσοι χαρακτήρισαν την δολοφονία «τρομοκρατική επίθεση»

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Hurriyet, αναφέρει ότι ο νεαρός τούρκος αστυνομικός, ο οποίος σκότωσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας  είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρκετές φορές, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Ρώσος διπλωμάτης πυροβολήθηκε με εννέα σφαίρες από τον δράστη την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε φωτογραφική έκθεση στην Άγκυρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top