ΦΟΒΟΣ για ματωμένα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας πολλές χώρες

Τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βερολίνο, Άγκυρα και  Ζυρίχη  μέσα σε 24 ώρες κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες ασφαλείας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο τρόμος για "ματωμένα" Χριστούγεννα πλανάται πάνω από την Ευρώπη καθώς οι πολυσύχναστοι χώροι όπως αποδείχτηκε είναι αγαπημένοι στόχοι των τρομοκρατών. Σύμφωνα με την Europol, έχουν πάρει τα μέτρα τους. Περιμένουν και άλλη επίθεση.

Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Αμέσως μετά τη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στη Τουρκία, ένοπλος προσπάθησε να εισβάλει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα. Έβγαλε ένα αεροβόλο όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του και πυροβόλησε 8 με 9 φορές στον αέρα.

Ο άνδρας όταν συνελήφθη  ακούστηκε να καταριέται και να φωνάζει "μην παίζεται μαζί μας". Το Ιράν μετά τις επιθέσεις  κλεισε όλα τα προξενεία στη Τουρκία ενώ οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές.

Τρόμος και στη Ζυρίχη

Ένας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, μπήκε σε ένα τέμενος στην Ζυρίχη και άρχισε να πυροβολεί πιστούς που προσεύχονταν τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους . Λίγα μέτρα πιο κάτω βρέθηκε το πτώμα του δράστη. Ήταν 24 ετών και  Ελβετός. Σύμφωνα με τις αρχές δεν είχε  τζιχαντιστικό παρελθόν.

Οι ρωγμές στην θωράκιση της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατία

Η «αχίλλειος πτέρνα» στην θωράκιση της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατία, μέχρι σήμερα φαίνεται πώς ήταν η έλλειψη συντονισμού, συνεργασίας αλλά και διαμοιρασμού πληροφοριών μεταξύ των αρχών των διαφόρων κρατών- μελών. Ορισμένοι  αναλυτές υποστηρίζουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες λειτουργούν με προχειρότητα αφού δεν χτυπούν την ρίζα του ισλαμικού ριζοσπαστισμού.

Συναγερμός στις Βρυξέλλες

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες. Άντρες της αντιτρομοκρατικής “χτένισαν» τη συνοικία Σάερμπεκ, το μέρος που ήταν το καταφύγιο του μακελάρη του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Απόρθητα οχυρά Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία

Η Γαλλία αύξησε τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα. Κάνουν ελέγχους παντού.

Θωρακισμένη και η Ιταλία

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, η χώρα είναι σε επιφυλακή ειδικά μετά τα πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών που απειλούν τη χώρα και το Βατικανό.

Αυστηρά τα μέτρα και στο Λονδίνο. Διακόσιοι μυστικοί πράκτορες θα περιπολούν  στα εμπορικά κέντρα ενώ έντονη είναι και η αστυνομική παρουσία στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία Τσάμπερλεν του Μπέρμιγχαμ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top