Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε επισήμως την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με το φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωση Amaq.

Από την επίθεση, που συγκλόνισε τον κόσμο, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 50 τραυματίστηκαν.

"Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ"

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι ο δράστης της χθεσινής πολύνεκρης επίθεσης πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει της σύλληψης και επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. 

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η αστυνομία έχει πολλά στοιχεία και υπογράμμισε ότι δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για επίθεση, αλλά το κίνητρό της είναι ακόμη ασαφές.

Οι δηλώσεις αυτές, έγιναν πριν ο ISIS αναλάβει την ευθύνη του χτυπήματος.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΥΔΟΙ" 

«Είμαστε όλοι άναυδοι. Ολόκληρο το Βερολίνο είναι βαθιά συγκλονισμένο από το χτεσινοβραδινό γεγονός. Η σκέψη μας είναι μαζί με τα θύματα και τους οικείους τους. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από μας. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε ελάχιστο χρόνο και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ευχαριστώ την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία μεταφοράς ασθενών. Η αλληλεγγύη η οποία εκφράστηκε τόσο από τη Γερμανία όσο και από όλον τον κόσμο ήταν συγκινητική», δήλωσε, στο μεταξύ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μίλερ

 

Tags: