ΤΡΟΜΟΣ στο Βερολίνο-Το STAR στον τόπο της τραγωδίας

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί

Ο θάνατος χτύπησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Γερμανία, βυθίζοντας τη χώρα στην οδύνη. Ο χειρότερος εφιάλτης έγινε πραγματικότητα όταν μια νταλίκα στο Βερολίνο θέρισε τις ζωές 12 ανθρώπων που επισκέπτονταν τη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Breitscheidplatz. Δεκάδες βρίσκονται στα νοσοκομεία ενώ 14 από αυτούς χαροπαλεύουν.

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Το κλεμμένο φορτηγό όρμησε μέσα στην χριστουγεννιάτικη αγορά  και έπεσε πάνω στα κιόσκια που σέρβιραν φαγητό και ποτό, σκορπίζοντας θάνατο και τρόμο.

Ποιος ήταν τελικά ο δράστης; Ήταν μόνος του; Οι γερμανικές αρχές δεν είναι σίγουρες ότι για όλα ευθύνεται ο 23χρονος πακιστανός που συνέλαβαν αρχικά. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.  Όμως η χώρα έχει βουλιάξει στην ανασφάλεια.

Μαυροντυμένη και καταβεβλημένη η Άνγκελα Μέρκελ πήγε στον τόπο του μακελειού. Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ενώ ενός λεπτού σιγή για τα θύματα τηρήθηκε στη γαλλική και την ισπανική βουλή.

Βαριά και πένθιμη είναι η ατμόσφαιρα στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε από το Βερολίνο η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, ενώ έχει νεκρώσει η χριστουγεννιάτικη αγορά στην οποία την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε τρομοκρατικό χτύπημα. 

Βαριά και πένθιμη είναι η ατμόσφαιρα στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε από το Βερολίνο η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, ενώ έχει νεκρώσει η χριστουγεννιάτικη αγορά στην οποία την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε τρομοκρατικό χτύπημα. 

Όλα τα ξύλινα κιόσκια στην πλατεία Breitscheidplatz, είναι κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν πάλι. Ένστολοι με το χέρι στο σκανδάλη περιφρουρούν τον τόπο της τραγωδίας που είναι στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Βερολίνου.

Ο κόσμος δεν σταματά να αφήνει λουλούδια εκεί όπου ένα φορτηγό σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο. Στις έξι το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε λειτουργία στην εκκλησία της πλατείας Breitscheidplatz, στη μνήμη των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, αίσθηση και τρόμο προκαλεί η παραδοχή των γερμανικών αρχών ότι έπιασαν λάθος άνθρωπο και ότι ο δράστης που οπλοφορεί κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να «χτυπήσει».

Στην μνήμη των θυμάτων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της Βundesliga σήμερα και αύριο ενώ οι παίκτες θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους.

Παράλληλα η Γαλλία ανησυχεί για τρομοκρατικά χτυπήματα και αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top