Τραγική ειρωνεία- Είχαν προσλάβει τον ΨΥΧΡΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ για να «προσέχει» την Πρεσβεία

O Ρώσος Πρέσβης «έφαγε» 11 σφαίρες- Οι εννέα βρήκαν «στόχο»

Είχαν προσλάβει τον ΨΥΧΡΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ στην Ρωσική Πρεσβεία

Συνολικά έντεκα φορές πυροβόλησε ο δράστης προς τον Ρώσο πρέσβη σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, οι εννιά από τις οποίες βρήκαν στόχο. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί, παρά το γεγονός ότι ο Αντρέι Καρλόφ ήταν στο πάτωμα νεκρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επίσης, το όπλο είναι προδιαγραφών του ΝΑΤΟ μάρκας Canik διαμετρήματος 9 επί 19. Ο δράστης ονομάζεται Μεβλούτ Μερτ Αλτινμπάς και ήταν αστυνομικός που τον τελευταίο καιρό δούλευε ως φρουρός της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Ο 22χρονος μπήκε στην αίθουσα επιδεικνύοντας αστυνομική ταυτότητα και βρισκόταν κοντά στον Καρλόφ, παριστάνοντας το φρουρό του. Μόλις ξεκίνησε ο Ρώσος διπλωμάτης να μιλάει εκείνος τον  πυροβόλησε στην πλάτη!

Κατά την επίθεση εναντίον του πρέσβη τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις παρευρισκόμενοι στην έκθεση φωτογραφίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Έλληνας Αναστάσιος Ζιμπιρικάκης, ο οποίος νοσηλεύεται και είναι καλά στην υγεία του.

Μετά τη δολοφονία του πρέσβη ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης, τον οποίο οι τουρκικές αρχές συνδέουν με το ισλαμικό κίνημα «Χιζμέτ» του Φετουλάχ Γκιουλέν, έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο νεαρός είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία του κατά τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ως ύποπτος οπαδός του Γκιουλέν. Ωστόσο, στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει φωτογραφία του σε νεότερη ηλικία και με εφηβικό μούσι, να ποζάρει ανάμεσα σε άλλους νεολαίους του κόμματος AKP μπροστά από το σύμβολο του κόμματος (λάμπα) και κάτω από τα πορτρέτα Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top