Τα Χριστούγεννα βάφτηκαν με ΑΙΜΑ στο Βερολίνο-ΜΑΚΕΛΕΙΟ που θυμίζει τη Νίκαια της Γαλλίας

Ανέλαβε την ευθύνη ο ISIS-Νεκρός ο συνοδηγός, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Δραματικές ώρες περνά για ακόμη μια φορά η Γερμανία. Το χριστουγεννιάτικο κλίμα, με τους Άγιους Βασίληδες, τα λαμπιόνια και τα χαμόγελα έδωσε τη θέση του στη ΦΡΙΚΗ, το βράδυ της Δευτέρας, φέρνοντας ξανά στο μυαλό την πολύνεκρη τραγωδία στη Νίκαια της Γαλλίας που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Στόχος αυτή τη φορά το Βερολίνο, όπου τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 50 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένα φορτηγό έπεσε με μανία σε χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης.

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ έχει κινητοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ευρώπης, ώστε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στα θύματα της επίθεσης.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό με πολωνικές πινακίδες, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα (οδηγός και συνοδηγός) εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με αναφορές, ακολούθησαν πυροβολισμοί, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν προήλθαν από τους δράστες, ή από τους αστυνομικούς.

Εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό», ενώ λίγο αργότερα επιβεβαίωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατικό χτύπημα».

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΟΔΗΓΟΣ 

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, ο  οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και ο συνοδηγός είναι νεκρός, ενώ υπάρχει μεγάλη αναταραχή στο μετρό του Βερολίνου.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Την ευθύνη του χτυπήματος ανέλαβε ο ISIS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top