ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΑΛΟΣ-Πρόεδρος κράτους παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα

Πρόεδρος Φιλιππίνων σκότωσε

Ανατριχίλα προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει σκοτώσει ο ίδιος προσωπικά υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών, όταν ήταν δήμαρχος μιας νότιας πόλης της χώρας!

Μιλώντας σε μέλη του επιχειρηματικού κλάδου της χώρας την περασμένη Δευτέρα, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αναφέρθηκε στην εκστρατεία του κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί και παρακρατικοί έχουν δολοφονήσει χιλιάδες ανθρώπους από την έναρξη της προεδρικής του θητείας, στις 30 Ιουνίου.

Ο Ντουτέρτε μίλησε για την 20ετή δημαρχία του στην πόλη Νταβάο, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε επικεφαλής παρόμοιων προσπαθειών. «Στο Νταβάο συνήθιζα να το κάνω εγώ ο ίδιος. Απλώς για να δείξω στα παιδιά (την αστυνομία) πως, αν μπορώ εγώ, τότε μπορείτε και εσείς», ανέφερε στην ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο. «Έβγαινα έξω στο Νταβάο με μια μοτοσικλέτα και απλώς περιπολούσα τους δρόμους, επιδιώκοντας κάποια αψιμαχία. Πραγματικά αναζητούσα κάποιον καβγά, ώστε να σκοτώσω», τόνισε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, περιγράφοντας εξαιρετικά γλαφυρά τη δράση του.

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται από ανθρωπιστικές οργανώσεις και από τον Μπαράκ Ομπάμα για την ωμότητα των τακτικών του, ο αμετανόητος Ντουτέρτε πήρε όρκο ότι θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς την καταστολή της διακίνησης. 

Oι τελευταίες αυτές δηλώσεις του έρχονται να προστεθούν στα σχόλια που είχε κάνει το 2015 και παραδεχόταν ότι είχε σκοτώσει τρεις ύποπτους εγκληματίες που είχαν διαπράξει απαγωγή και βιασμό στο Νταβάο. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το CNN περίπου 5.927 θάνατοι διακινητών χρηστών ναρκωτικών έχουν συνδεθεί με τον Ντουτέρτε από την 1η Ιουλίου, όταν ο ίδιος ανέλαβε πρόεδρος των Φιλιππίνων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top