Τα ΠΗΡΕ ο Ομπάμα! Κατηγορεί τον Πούτιν για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ

Προειδοποιεί για αντίποινα

Ο Ομπάμα κατηγορεί τον Πούτιν για κυβερνοεπιθέσεις

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία μετά από την κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα να κατηγορήσει ευθέως τη Μόσχα για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

Σήμερα μάλιστα στις 21:30 ώρα Ελλάδος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα δεχθεί ερωτήσεις και για την επιχείρηση κυβερνοπειρατείας που είναι πιθανόν να επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ήδη άλλωστε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό NPR προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

«Είναι σαφές ότι εάν μία ξένη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, προσπαθεί να πλήξει την ακεραιότητα των εκλογών μας, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε:

«Και θα το κάνουμε αυτό τη στιγμή που εμείς θα αποφασίσουμε. Ορισμένες από αυτές τις πράξεις αντιποίνων θα είναι σαφείς και δημόσιες, ενώ άλλες ίσως να μην είναι έτσι».

Και μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να ήταν προσεκτικός και να μην αναφέρθηκε προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν, όμως ο σύμβουλός του Μπεν Ρόουντς δεν ήταν τόσο προσεκτικός και δήλωσε στο MSNBC:

«Δεν πιστεύω ότι γεγονότα με τόσο σημαντικές επιπτώσεις συμβαίνουν στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης χωρίς να το γνωρίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιον...εν τέλει, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης».

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος παίρνει κομματική θέση, κατηγορώντας τη Ρωσία ως αυτουργό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Χίλαρι Κλίντον, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική προσέγγισης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Μόσχα πάλι έχει απορρίψει με κατηγορηματικότητα τις κατηγορίες ως «παραλογισμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top