ΠΑΝΙΚΟΣ στη Γερμανία! 12χρονος τζιχαντιστής ετοιμαζόταν να ανατινάξει υπαίθρια αγορά

Τον συνέλαβαν λίγο πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γερμανία μετά από τη σύλληψη ενός τζιχαντιστή μόλις 12 ετών, ο οποίος συνελήφθη στην ανοιχτή χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης Λούντβιχσχάφεν, λίγο πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος, προκαλώντας ένα ακόμα μακελειό στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Focus το 12χρονο αγόρι είναι Γερμανός υπήκοος από το Ιράκ και θεωρείται ιδιαίτερα ριζοσπαστικοποιημένος, διατηρώντας σχέσεις με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Από τις γερμανικές αρχές κατηγορείται ότι επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Λουντβιχσχάφεν και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ISIS.

Η σύλληψη έγινε στις 26 Νοεμβρίου, όταν ο 12χρονος πήγε στην αγορά, άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά ευτυχώς δεν εξερράγη λόγο προβλήματος στον πυροκροτητή.

Ένας επισκέπτης κάλεσε την αστυνομία, όταν είδε το ύποπτο σακίδιο και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία συνέλαβε το αγόρι μετά από λίγες μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, αφού ταυτοποίησε τα στοιχεία του, έξω από το δημαρχείο με ένα άλλο σακίδιο, αλλά σύμφωνα με το περιοδικό δεν έχει διευκρινιστεί αν ήθελε να πραγματοποιήσει δεύτερη επίθεση.

Το παιδί κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, ενώ η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καλσρούης συνεχίζει τις έρευνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top