Sapiosexuals: Ποιοι είναι και τι θέλουν στο… ΣΕΞ

Όλα είναι στο... μυαλό

Sapiosexuals: Ποιοι είναι και τι θέλουν στο… ΣΕΞ

Σου έχει τύχει να συναντήσεις κάποιον ο οποίος εξωτερικά δεν σε ελκύει καθόλου αλλά παίζει τόσο πολύ με τον εγκέφαλο σου ώστε να σε κάνει να κολλήσεις απόλυτα μαζί του; Αν σκέφτεσαι το «ναι» σαν απάντηση τότε να σε καλωσορίσουμε στην κατηγορία sapiosexual.

Όχι, μην αγχώνεσαι! Οι sapiosexuals έχουν κάνει την εμφάνιση τους τον τελευταίο καιρό και συνεχ.ως κερδίζουν έδαφος.

Ας δούμε τι σημαίνει: Από τα Λατινικά Sapiens (σοφός, συνετός, ορθολογιστής) είναι τα άτομα που έλκονται από την νοημοσύνη και το ανθρώπινο μυαλό κάποιου άλλου. Πρακτικά μιλάμε για κάποιον που νιώθει έντονη έλξη και σεξουαλική ένταση για τη νοημοσύνη του άλλου.

«Αν δεν μπορεί ο άλλος να παίξει με το μυαλό μου, δεν έχει καμία ελπίδα να παίξει γενικά μαζί μου» είναι το moto τους. Και η επιστήμη είναι με το μέρος τους… μιας και όπως λένε η ευφυία είναι σέξι.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια της ψυχολογίας Ντιάνα Ραμπ: «Ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Εκείνοι που δηλώνουν ότι είναι sapiosexual λένε πως εξιτάρονται από το μυαλό του άλλου και ενθουσιάζονται από τον τρόπο σκέψης τους. Πολλές φορές μάλιστα, για μία sapiosexual προσωπικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα προκαταρκτικά θα μπορούσαν να είναι κάποια φιλοσοφική, πολιτική ή ψυχολογικής φύσεως συζήτηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top