Το συγκλονιστικό αντίο ενός καθηγητή από το Χαλέπι: Να μας θυμάστε- Το μόνο που θέλαμε είναι ελευθερία

«Γιόρταζαν πάνω από τα σώματα μας»

Πώς να γράψεις για το αντίο που επιλέγει να πει ένας άνθρωπος που ίσως αύριο να είναι νεκρός; Δεν υπάρχουν λόγια- δεν έχουν φτιαχτεί τόσες σκληρές λέξεις- για να περιγράψεις τα όσα συμβαίνουν στην Συρία…

Παιδιά πεθαίνουν, γονείς θρηνούν και μία έρημη πόλη μέσα στα χώματα και τα αίματα που «πνίγεται» από μία νεκρική σιγή. Αυτό είναι το Χαλέπι…

Εκεί, η ήλιος έχει κρυφτεί και τα χαμόγελα έχουν σβηστεί. Υπάρχουν κάποιες φωνές απόγνωσης που ζητάνε βοήθεια και ακούγονται με δυσκολία… Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τους βομβαρδισμούς τα καλύπτει όλα… ακόμη και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων!

Σε μία γωνιά ο καθηγητής Αμπντουλκάφι Αλχάμντο, θέλει να πει το δικό του αντίο. Αύριο, μπορεί να μην είναι ζωντανός. Ο στρατός της κυβέρνησης τον πλησιάζει.

«Οι στρατιώτες του Άσαντ βρίσκονται περίπου 300 μετρά μακριά από εμένα. Δεν έχω που να πάω. Είναι οι τελευταίες μου μέρες. Ελπίζω να μπορέσετε να κάνετε κάτι για τους ανθρώπους στο Χαλέπι, για την κόρη μου, για όλα τα παιδιά. Μην πιστεύετε στα Ηνωμένα Έθνη και τη Διεθνή Κοινότητα. Μην νομίζετε ότι δεν είναι ικανοποιημένη με την κατάσταση που επικρατεί.  

Είναι ικανοποιημένοι που εμείς πεθαίνουμε. Η Ρωσία δεν θέλει να φύγουμε ζωντανοί. Μας θέλει νεκρούς. Ο Άσαντ είναι το ίδιο… Χθες γιόρταζαν στη άλλη πλευρά της πόλης. Γιόρταζαν πάνω στα σώματα μας. Όλα καλά, έτσι είναι η ζωή. Τουλάχιστον ξέρουμε πως (παίρνει βαθιά ανάσα) ήμασταν ελεύθεροι άνθρωποι. Θέλαμε ελευθερία. Δεν θέλαμε τίποτα άλλο, πέρα από ελευθερία. Ελπίζω να μας θυμάστε. Δεν ξέρω. Ευχαριστώ πολύ».

Δείτε το βίντεο που προκαλεί ανατριχίλα…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top