Ο θηλυκός Μόγλης: Μεγάλωσε για 10 χρόνια με άγρια ζώα στην Αφρική

Το τραγούδι- έκκληση της 7χρονης που ζει στο Χαλέπι

Δυο κοριτσάκια που δεν γνωρίζονται αλλά έχουν ένα κοινό… έμαθαν να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες. Το ένα από τη Γαλλία έζησε την πρώτη δεκαετία της ζωή του παρέα με άγρια θηρία στην Αφρική. Το άλλο ζει την ανθρώπινη θηριωδία στο Χαλέπι και παρακαλεί για ένα τέλος στον εφιάλτη.

H Τσάμπι η λεοπάρδαλη ήταν... κολλητή της Τιπί Ντεγκρέ, όταν ζούσε στην Αφρική, τα 10 πρώτα χρόνια της ζωής της. Θεωρούσε αδελφό της έναν ελέφαντα, έπαιζε με φίδια. Κανένα ζώο δεν την πείραξε ποτέ. Την αποκαλούσαν θηλυκό Μόγλη...

Η Τιπί γύρισε στη Γαλλία. Τώρα είναι 26 ετών Οι φωτογράφοι γονείς της απαθανάτισαν στιγμιότυπα από την ασυνήθιστη παιδική της ηλικία κοντά στα ζώα και τους ιθαγενείς. Τώρα το βιβλίο με τις μαγικές φωτογραφίες ξανακυκλοφορεί… μια ωδή στην αγάπη για την φύση.

«Είμαι ένα παιδί που έχει κάτι να πει. Ακούστε με σας παρακαλώ. Είμαι ένα παιδί που θέλει να παίξει. Γιατί δε με αφήνετε»; Με αυτό το τραγούδι απευθύνει έκκληση η 7χρονη Μπάνα προς όλο τον κόσμο. Είναι η μικρούλα που συγκίνησε με τα tweets για τη ζωή της στο μαρτυρικό Χαλέπι.  

Το σπίτι της βομβαρδίστηκε. Και τώρα η Μπάνα κρύβεται ..  

Ο λογαριασμός της Μπάνα στο Twitter απενεργοποιήθηκε. Όμως εκείνη και η μητέρα της μίλησαν στο CNN και ζήτησαν ξανά βοήθεια για μια ζωή σε ένα τόπο πιο ασφαλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top