Βυθισμένη στο πένθος η Τουρκία μετά την διπλή βομβιστική επίθεση

14 από τους περίπου 150 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τουρκία μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο στο πολυσύχναστο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 44 και οι τουρκικές Αρχές έχουν κάνει περισσότερες από 235 συλλήψεις. Την ευθύνη έχει αναλάβει η ριζοσπαστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν.

Κατεβαίνοντας από το Ταξίμ προς τον Βόσπορο, βρίσκεται το στάδιο της Μπεσίκτας, το πρώην Ινονού. Αν ο δεύτερος βομβιστής είχε κατορθώσει να προσπεράσει το δρόμο, τα θύματα θα ήταν περισσότερα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας είχε μόλις τελειώσει.

Οι αστυνομικοί που επιχείρησαν να τον σταματήσουν κι ανατινάχθηκαν μαζί του ανακηρύχθηκαν μάρτυρες από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σήκωσε σήμερα το φέρετρο ενός εξ αυτών. Ο Ναζίζ είχε δίδυμα, 6 μηνών.

Συνολικά οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150 ενώ 14 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν επίσκεψη στο νοσοκομείο από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Σε 11 επαρχίες έγιναν συλλήψεις με την κατηγορία της προπαγάνδας υπέρ του ΡΚΚ, ενώ βομβαρδίστηκαν κουρδικοί στόχοι.

Το σημείο της διπλής έκρηξης επισκέφθηκε και ο πρόεδρος Ερντογάν. Το σοκ από τη νέα τρομοκρατική επίθεση είναι μεγάλο. Στα γήπεδα ποδοσφαιριστές αγκάλιαζαν αστυνομικούς, ο πύργος του Γαλατά στο τέλος του δρόμου του Πέραν χρωματίστηκε κόκκινος, όπως και μία από τις γέφυρες του Βοσπόρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top