ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Νιγηρία! 160 νεκροί από κατάρρευση οροφής εκκλησίας

Είχαν πάει να παρακολουθήσουν λειτουργία

Τουλάχιστον 160 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νότια Νιγηρία, όταν κατέρρευσε η οροφή μιας εκκλησίας, την ώρα που ήταν γεμάτη από πιστούς.

Ο διεθυντής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης Ογιού, Ετέτ Πίτερς δήλωσε ότι το νεκροτομείο έχει γεμίσει από πτώματα και ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί πολλών θυμάτων είναι διασκορπισμένες σε διάφορα ιδιωτικά νεκροτομεία και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των θυμάτων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η εκκλησία ήταν υπό κατασκευή, παρ’ όλ’ αυτά άνοιξε ώστε οι πιστοί να παρακολουθήσουν το κήρυγμα ενός ιερέα. Όμως τα μεταλλικά στηρίγματα της οροφής υποχώρησαν με αποτέλεσμα η οροφή να γκρεμιστεί και να καταπλακώσει τους πιστούς.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτης της περιοχής, Εκερέτε Ούντοχ είπε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το αν είχαν τηρηθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας για την κατασκευή της οροφής.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Εμάνουελ Ουντόμ, κήρυξε διήμερο πένθος στην Άκουα Ιμπόμ, ενώ αύριο Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «εξ ονόματος της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθνους για τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top