Σάλο στο Twitter προκάλεσε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι.

Η ενδυματολογική επιλογή της Ανιέζε Λαντίνι, το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν ο Ρέντσι ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά την ήττα που υπέστη στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Το λευκό πλεκτό πουλόβερ με πέρλες, διάσημου σχεδιαστή από τη Φλωρεντία, κόστους… 750 ευρώ που φόρεσε η Ανιέζε Λαντίνι δεν άρεσε σε πολλούς για δύο λόγους: Κάποιοι το βρήκαν κακόγουστο και άλλοι… πανάκριβο!

«Είναι του σχεδιαστή Ερμάνο Σερβίνο. Πώς μπορεί να το έχει αποκτήσει με το μισθό της δασκάλας;»,  «Το πουλόβερ της Ανιέζε Ρέντσι στυλ νοικοκυρά από το βουνό είναι του σχεδιαστή Σερβίνο», «Δεν βλέπεται», «Ούτε το πουλόβερ δεν άλλαξε. Φτωχούλα», «Εχθές είχε 18 βαθμούς. Δεν της είπε κανείς “πού πας με ζιβάγκο μάλλινο”», είναι κάποιες από τις αναρτήσεις χρηστών στο Twitter.

Πολλοί ωστόσο υπερασπίστηκαν την Λαντίνι, εκτιμώντας ότι ίσως ο σχεδιαστής της χάρισε το επίμαχο πουλόβερ, και άλλοι επιτέθηκαν στους επικριτές της δασκάλας με… Iphone! «Αυτοί που γράφουν ότι φοράει πουλόβερ σχεδιαστή, ενώ εμείς οι φτωχοί πεινάμε, όταν βγήκε το  I-phone7 δεν υπήρχαν φτωχοί;», έγραψαν στο Twitter .