ΣΕΙΣΜΟΣ 7,8 Ρίχτερ στα νησιά Σολομώντα- Προειδοποίηση για ΤΣΟΥΝΑΜΙ τις επόμενες ώρες

Δείτε που θα χτυπήσουν τα επικίνδυνα κύματα

ΣΕΙΣΜΟΣ και τσουνάμι στα νησιά Σολομώντα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών σημειώθηκε σε απόσταση 70χλμ από τα νησιά Σολομώντα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα κύματα, τα οποία μπορεί να χτυπήσουν την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου αλλά όχι και τη Χαβάη.

Οι Αρχές μάλιστα εξέδωσαν και προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, τονίζοντας ότι τα επικίνδυνα κύματα, τα οποία μπορεί να χτυπήσουν την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου αλλά όχι και τη Χαβάη. «Ένα τσουνάμι από το σεισμό είναι πιθανό να υπάρξει, εντός των επόμενων τριών ωρών, να χτυπήσουν ορισμένες ακτές των νήσων του Σολομώντος, το Βανουάτου, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Νέα Καληδονία, το Τουβαλού και το Κοσράι».

Το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι κάλεσε τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες αρμόδιες για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να λάβουν μέτρα για να ενημερώσουν σχετικά τους πληθυσμούς των παράκτιων περιοχών. Τα νησιά του Σολομώντα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό στο Αρχιπέλαγος του Σολομώντος. Πρόκειται για μια περιοχή να είναι «συνηθισμένη» σε συχνές σεισμικές δονήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top