​Το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε το περιοδικό Time ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2016.

Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει το πόσο δίχασε η προσωπικότητα αυτή τα δρώμενα όλη την περασμένη χρονιά, τον ονομάζει στο εξώφυλλο «πρόεδρο των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Το περιοδικό επέλεξε φέτος για 90η φορά στην ιστορία του το πρόσωπο που επηρέασε περισσότερο από όλους τα παγκόσμια δρώμενα κατά το μέγιστο την χρονιά που τελειώνει.

Το περιοδικό γράφει ότι «η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι τώρα να αποδείξει αυτό για το οποίο ολόκληρη η χώρα έχει διχαστεί», αν δηλαδή αυτός επηρέασε τον κόσμο προς το καλύτερο ή το χειρότερο για την φετινή χρονιά.

trump011.jpg
Η φωτογράφιση για το εξώφυλλο έγινε στον Πύργο Τραμπ στην Νέα Υόρκη, στο πολυτελές σπίτι του νέου προέδρου, στον 66ο όροφο.

Σχολιάζοντας την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, η συντακτική ομάδα του περιοδικού υπογραμμίζει πως η Χίλαρι έχασε γιατί προσπάθησε να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για τον Τραμπ, αν και τουλάχιστον έξι στους δέκα ψηφοφόρους εξακολουθούν να έχουν αρνητική άποψη για αυτόν.

«Κι όμως, σε αναλογία σχεδόν δύο προς ένα, οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονταν περισσότερο για την αλλαγή και για το ποιος μπορεί να τη φέρει, κι εκεί ο Τραμπ κέρδισε συντριπτικά. Αυτό θα αποτελέσει και το επόμενο κρίσιμο τεστ για αυτόν, καθώς με το ξεκίνημα της διακυβέρνησής του, θα κληθεί να αποδείξει πόσα από εκείνα που έλεγε προεκλογικά μπορεί να πραγματοποιήσει» γράφει το Time για να καταλήξει: «Για το γεγονός πως θύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία και ότι η αλήθεια είναι τόσο δυνατή όσο η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο αυτού που τη λέει, για το γεγονός πως ενδυνάμωσε ένα κρυμμένο εκλεκτορικό σώμα κάνοντας mainstream την οργή του και μεταδίδοντας απευθείας τους φόβους του, αλλά και για το ότι σχηματοποίησε την πολιτική κουλτούρα του αύριο γκρεμίζοντας εκείνη του χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2016».