​Τέλος στις μπούρκες βάζει η Άνγκελα Μέρκελ. Μιλώντας στο συνέδριο του CDU, η γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε ότι τα ενδύματα που καλύπτουν πλήρως το σώμα των γυναικών στη Γερμανία θα πρέπει να απαγορευτούν όπως είναι νομικά δυνατό, εισπράττοντας το χειροκρότημα πλήθους μελών του κόμματός της.

burka.jpg

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπερασπίστηκε επίσης την ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό. «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας παραμένει "κρίσιμη" για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων. Σώζει ζωές, καθημερινά», είπε η Μέρκελ και ευχαρίστησε τους εθελοντές στην κρίση των προσφύγων.

Η καγκελάριος παραδέχτηκε πάντως ότι «απαιτείται περισσότερη αλληλεγγύη από τις χώρες μέλη της ΕΕ, ακόμη και αν ο αριθμός των προσφύγων είχε ήδη μειωθεί».

Η Μέρκελ απένειμε τα εύσημα στο κόμμα της αν και, όπως επεσήμανε, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας.

H Γερμανίδα καγκελάριος εξήρε την σπουδαιότητα της «ασφάλειας, της τάξης, και του νόμου» ως μία από τις προτεραιότητες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Επιπλέον, ζήτησε από τα στελέχη της να την στηρίξουν στις εκλογές του 2017, που θέτει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

Τέλος, ευχαρίστησε το κοινό που την χειροκροτούσε επί περίπου 10 λεπτά.