Χάθηκε από τα ραντάρ το Σάββατο δικινητήριο αεροσκάφος της ινδονησιακής αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι ενώ εκτελούσε πτήση προς τη νήσο Μπατάμ, νότια της Σιγκαπούρης.


Το αεροπλάνο εκτιμάται ότι συνετρίβη στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά Μενσανάκ και Σεμπάνγκα ή Γκεντά όπου ομάδα διάσωσης εντόπισε αντικείμενα (καθίσματα, αποσκευές και έγγραφα) τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από το αεροσκάφος.


Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, βρέθηκαν επίσης διάφορα αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκαν στους επιβάτες. «Εντοπίσαμε συντρίμμια» δήλωσε στo Reuters ο Μπαμπάνγκ Σελίστιο, επικεφαλής της υπηρεσίας.


Οι έρευνες συνεχίζονται σε περιοχή έκτασης 200 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο είναι πρόωρονα εκτιμηθεί εάν υπάρχουν επιζώντες ή όχι, καθώς δεν έχουν βρεθεί σοροί των επιβατών.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η τελευταία καταγεγραμμένη θέση του αεροπλάνου ήταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Ταντζούνγκ Πινάνγκ.