Μια σοκαριστική και συνάμα εξοργιστική υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την αυτοκτονίας μιας 18χρονης από το Τέξας, η οποία αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στην οικογένεια της, επειδή είχε μπουχτίσει από το cyber bullying που υφίστατο εδώ και καιρό.

Όπως διαβάζουμε στην βρετανική «The Sun», η Brandy Vela λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή της, έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στην οικογένεια της, γράφοντας:

BRANDY2.jpg
«Σας αγαπώ τόσο πολύ. Απλά να θυμάστε αυτό σας παρακαλώ. Λυπάμαι για όλα».

sobbing-teen-shoots-herself-dead-in-front-of-family-after-being-bullied-mp4-00_00_18_03-still003.jpg
Όταν οι γονείς και οι παππούδες της έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, βρήκαν την Brandy μέσα στο δωμάτιό της να κρατά όπλο:

«Άκουσα κάποιον να κλαίει και έτρεξα πάνω. Κοίταξα στο δωμάτιό της και την είδα να στέκεται στον τοίχο, να κρατά όπλο και να κλαίει. "Brandy σε παρακαλώ" της είπα. Ο πατέρας μας φώναζε για βοήθεια και η Brandy αυτοπυροβολήθηκε» περιγράφει η μεγαλύτερη αδερφή της Jackie.

BRANDY3.jpg
Τελικά η 18χρονη κοπέλα ξεψύχησε στο νοσοκομείο λίγο ώρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, ενώ η αδερφή της αποκάλυψε πως για πολύ καιρό η Brandy δεχόταν ανελέητο bullying για τα κιλά της, ενώ στη συνέχεια το μαρτύριο της έγινε διαδικτυακό:

«Έφτιαχναν ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook και της έστελναν μηνύματα. Δεν τους απαντούσε αλλά συνέχιζαν να την ενοχλούν. Της έλεγαν πολύ πολύ άσχημα πράγματα. "Γιατί είσαι ακόμα εδώ;" Την αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη. Ήταν πολύ όμορφη. Το μόνο πράγμα που έβρισκαν να την πειράξουν ήταν το βάρος της».

BRANDY4.jpg
Από τη μεριά του, ο πατέρας της 18χρονης, Raul Vela, δήλωσε πως πολλοί άλλοι μαθητές είχαν αρχίσει να δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς προσποιούμενοι πως είναι εκείνη:

«Έφτιαχναν λογαριασμούς και έγραφαν πως ψάχνει σεξ. Προσπαθήσαμε να την πείσουμε να αφήσει το όπλο αλλά ήταν αποφασισμένη. Μας είπε ότι ήταν πολύ μακριά για να γυρίσει πίσω. Ήταν πολύ επώδυνο που το έζησα. Είναι δύσκολο όταν η κόρη σου σου ζητά να γυρίσεις. Νιώθεις αβοήθητος».

(Η αδερφή της 18χρονης)

sobbing-teen-shoots-herself-dead-in-front-of-family-after-being-bullied-mp4-00_00_35_03-still006.jpg
Παρόλο που η Brandy άλλαζε τον αριθμό του τηλεφώνου της και ανέφερε τους εκφοβιστές της στην αστυνομία της είπαν ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι:

«Δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα επειδή οι δράστες χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν και δεν μπορούσαν να επέμβουν μέχρι να συμβεί κάτι», τόνισε η αδερφή της.

sobbing-teen-shoots-herself-dead-in-front-of-family-after-being-bullied-mp4-00_01_00_08-still012.jpg
Η οικογένειά της πιστεύει ότι η αυτοκτονία της οφείλεται στο bullying που δεχόταν για χρόνια.
sobbing-teen-shoots-herself-dead-in-front-of-family-after-being-bullied-mp4-00_00_24_18-still005-e1480673508997.jpg