​Μέρα με τη μέρα εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι...Μόνο την Παρασκευή, η πλευρά του Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε τρεις προκλητικές ενέργειες, εξαπολύοντας μάλιστα προσωπική επίθεση στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι κατηγόρησαν τον κ.Καμμένο πως «δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής» και τον κάλεσαν να «συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εκδόθηκε μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο, αλλά και με αφορμή χαιρετισμό που είχε απευθύνει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 28 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για τους βετεράνους της ΕΟΚΑ.

Καμμένος: Να σταματήσουν τις ηλίθιες δηλώσεις

«Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις... Θα πρέπει, λοιπόν, η Τουρκία να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, και την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας είναι πως, αν ο κ.Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

H απάντηση της Τουρκίας

«Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής, την 1η Δεκεμβρίου», απάντησαν οι Τούρκοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚΑ

«Η οργάνωση ΕΟΚΑ, η οποία έχει εμπλακεί σε πράξεις τρομοκρατίας στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής άμυνας, κ.Καμμένο για άλλη μια φορά, να συμμορφωθεί με ευθύνη και σοβαρότητα, και να απέχει από παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής» απάντησε υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του κ.Καμμένου.
«Το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το ��ρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον», είχε δηλώσει ο κ.Καμμένος.
Δείτε επίσης: