​Πριν δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες, σας καλούμε να αναρωτηθείτε το εξής: «Αλήθεια πόσες φορές έχετε τολμήσει να φωτογραφίσετε την κυτταρίτιδά σας;» ή καλύτερα… «πόσες φορές έχοντας εντοπίσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο κορμί σας, τρέξατε να την κρύψετε με κάποιο photoshop app από τα πολλά που κυκλοφορούν;».

κυτ1.jpg
Αφήστε μας να μαντέψουμε την απάντηση, η οποία είναι… «ποτέ».

Και όμως, υπάρχει μια 26χρονη γυναίκα από τον Καναδά, η οποία περνά στην αντεπίθεση, μάχεται το πρότυπο της «τέλειας ομορφιάς» και δείχνει την κυτταρίτιδα… όπως ακριβώς είναι.

κυτ2.jpg
Για την Kenzie Brenna ο λόγος, που είναι vlogger και ακτιβίστρια (για το ανθρώπινο σώμα), η οποία δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram, και με το hashtag #CelluliteSaturday ανεβάζει κάθε Σαββατοκύριακο φωτογραφίες στις οποίες φορά εσώρουχα, με την κυτταρίτιδα που έχει στο σώμα της να βγάζει μάτι.

Στόχος της είναι αυτά τα στιγμιότυπα να αποτελέσουν κίνητρο για κάθε γυναίκα εκεί έξω, να αποδεχτεί το σώμα της και τις ατέλειες της όπως ακριβώς είναι, καθώς όπως λέει ΟΛΕΣ οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, ακόμα και τα μοντέλα ή οι καλλονές.

κυτ3.jpg

Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό «SELF», Η 26χρονη Kenzie αποκάλυψε:

«Δεν βλέπω πολλά κορίτσια να αποδέχονται την κυτταρίτιδα τους. Είμαι μια γυναίκα που πάει στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα, και κάνω μια ισορροπημένη δίαιτα. Παρ΄όλ΄αυτά έχω ακόμη κυτταρίτιδα, και αυτό είναι κάτι που θέλω να δείξω στον κόσμο. Μπορεί να μην νιώθω άνετα με αυτό που κάνω, αλλά σκοπεύω να κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να το αποδεχτώ».

κυτ4.jpg
Να σημειώσουμε, πως η Kenzie Brenna αναρρώνει από διαταραχή δυσμορφίας του σώματος, μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος κατακλύζεται από εμμονικές σκέψεις για ελαττώματα και ανωμαλίες στην εμφάνιση του. Μάλιστα συνήθιζε να περνά ώρες προσπαθώντας (μάταια) να κάνει την κυτταρίτιδα της να εξαφανιστεί.

κυτ5.jpg
Μετά από καιρό, όταν είδε πως το μόνο που κατάφερνε ήταν να γίνεται όλο και πιο ανασφαλής, η 26χρονη το πήρε… αλλιώς, «αγκάλιασε» το σώμα της όπως ακριβώς είναι και δημιούργησε το εν λόγω hashtag:

κυτ6.jpg
«Στο τέλος βαρέθηκα να προσπαθώ να ξεφορτωθώ σημεία του κορμιού μου που δεν μου άρεσαν και αποφάσισα να χαλαρώσω και να με αποδεχτώ, σκεφτόμενη πως πάνω απ΄όλα είμαι καλά στην υγεία μου».

κυτ7.jpg
Για να καταλήξει τονίζοντας, πως το hashtag #CelluliteSaturday δεν αναφέρεται μόνο στην αυτοεκτίμηση αλλά αποτελεί κυρίως ένδειξη υγείας:

«Ελπίζω πως όταν ο κόσμος κάνει κλικ στο hashtag, θα αναγνωρίσει πως η κυτταρίτιδα είναι μέρος του κορμιού μας, είναι αποδεκτή και δεν χρειάζεται να το ξεφορτωθούμε».

κυτ8.jpg
κυτ9.jpg
κυτ10.jpg
κυτ11.jpg
κυτ12.jpg
κυτ13.jpg
κυτ14.jpg
κυτ15.jpg