​Χιλιάδες κόσμου αψήφησαν τον βροχερό καιρό, το τσουχτερό κρύο και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να παρακολουθήσουν την ετήσια φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Κέντρου Rockefeller στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπάζιο, οι ηθοποιοί Άλεκ Μπόλντουιν και Κέιτ ΜακΚίνον ήταν εκεί για να ανάψουν τα φωτάκια στο νορβηγικό έλατο, ύψους 28 μέτρων έξω, από το κτήριο στο κέντρο του Μανχάταν. Ένα δίωρο θέαμα με πολύ μουσική, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, είχε διοργανωθεί για τον εορτασμό.

Το δένδρο διακοσμείται από 50.000 πολύχρωμα φωτάκια, ενώ στην κορυφή του λάμπει ένα μεγάλο αστέρι από κρύσταλλο Swarovski, με βάρος 250 κιλά και ύψος 2,8 μέτρα.

Θα παραμείνει φωταγωγημένο μέχρι τις 9 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017 και μετά θα δωρηθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση Habitat for Humanity (Κατοικίες για την Ανθρωπότητα).

Το δένδρο του Κέντρου Rockefeller έχει γίνει σύμβολο της χριστουγεννιάτικης Νέας Υόρκης μετά τη Μεγάλη Ύφεση και το κραχ της Γουόλ Στριτ του 1929, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία Ροκφέλερ για να το θαυμάσει. Τη φωταγώγησή του παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου.

Την ίδια ώρα, ο Αη Βασίλης ετοιμάζεται για το ταξίδι του στον κόσμο και η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας που παρακολουθεί τις κινήσεις του αγαπημένου ασπρομάλλη των παιδιών βρίσκεται επί ποδός καθώς το έλκηθρο με τους ταράνδους ετοιμάζεται για απογείωση στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Αη Βασίλης θα διανύσει μέσα σε μια νύχτα περίπου....510 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να μοιράσει δώρα. Η ιστοσελίδα της υπηρεσίας είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες και με ειδικές εφαρμογές μέσω smartphones και tablets τα παιδιά μπορούν να μετρούν αντίστροφα μέχρι την έναρξη της μαγικής πτήσης.