​Μια άλλη πλευρά της Ελλάδας που δεν έχει καμία σχέση με τα... μνημόνια, την ανεργία, και τη φτώχεια παρουσιάζει η Daily Mail, με την βοήθεια του Instagram, εκεί που ρέει άφθονη η σαμπάνια, αρκεί να πατήσεις το κατάλληλο hashtag!

rich.jpg

Μπαίνοντας στον λογαριασμό «richkidsofgreece» του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, αντικρίζεις έναν… μαγικό κόσμο, με πανάκριβα αυτοκίνητα, σκάφη, βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία, ρούχα και κοσμήματα πανάκριβων οίκων, που απέχουν παρασάγγας από τις γειτονιές της Αθήνας και της επαρχίας.

Μπορεί το λαϊκό άσμα να λέει πως «όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο, τον κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά, λαός και Κολωνάκι», ωστόσο μια γρήγορη ματιά στο Instagram, αρκεί για να σε πείσει για το αντίθετο!

rich2.jpg

Στον λογαριασμό «richkidsofgreece» δεν... υπάρχει ανασφάλεια, δεν υπάρχει αγωνία, ούτε πείνα! Τα rollex πέφτουν «βροχή», το ίδιο και οι αστακοί!

Οι φωτογραφίες των Ελλήνων πλουσιόπαιδων δεν έχουν καμία σχέση με τις εικόνες που αντικρίζει κανείς στα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τα δημόσια νοσοκομεία και την εφορία!

Για μια μερίδα Ελλήνων, δεν υπάρχουν λογαριασμοί και δάνεια που να τρέχουν, μόνο τα σπόρ αμάξια τους!

Οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών δεν περιμένουν τον Άγιο Βασίλη, προκειμένου να πάρουν ένα δωράκι και να χαμογελάσουν, έχουν καθημερινά τον μπαμπά που φροντίζει να ζουν σαν βασιλιάδες τα παιδιά!

rich3.bmp

Μπορεί κάποια ελληνόπουλα να μην μπορούν πίνουν καν εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό, κάποια άλλα, ωστόσο κάνουν... μπάνιο με σαμπάνιες και κρασί ακριβό!

Όση υπερβολή και αν υπάρχει στο Instagram γενικά από τους χρήστες, το σίγουρο είναι και στην φτωχή υπερχρεωμένη Ελλάδα κάποιες οικογένειες θησαυρίζουν και περνούν "ζωή και κότα", με στιγμές μοναδικές που έχουν ταξίδια, βόλτες, και αγορές... πολλές αγορές. Για την πλειοψηφία του κόσμου όμως, η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας επιβίωσης με τρέξιμο, προσπάθεια, στενοχώριες και λίγες χαρές!

rich6.jpg

11.jpg


12.jpg