​Μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε ο πιλότος της πτήσης 933 της Lamia να σώσει όλες αυτές τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα στην βουνοπλαγιά, κοντά στην περιοχή Μεντεγίν στην Κολομβία.

Ωστόσο, ο χρόνος που κυλούσε ήταν πολύτιμος και η μοίρα φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια. Το αεροσκάφος «έμεινε» από καύσιμα και συνετρίβη στη βουνοπλαγιά, στερώντας τη ζωή σε 71 ανθρώπους.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μέλη της Βραζιλιάνικής ομάδας Σαπεκοένσε, ενώ από θαύμα έξι άτομα τα οποία επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος σώθηκαν.

Από το ηχητικό ντοκουμέντο, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, επιβεβαιώνεται ότι ο πιλότος του αεροπλάνου είχε προειδοποιήσει πως τα καύσιμα του αεροσκάφους είχαν εξαντληθεί και υπήρχε έκτακτη ανάγκη.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα ενώ απευθύνεται προς το Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Μεντεγίν.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης.

Αρχικά, δεν του δόθηκε προτεραιότητα να προσγειωθεί γιατί αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ένα αεροσκάφος της εταιρίας Viva Colombia και ο Πύργος Ελέγχου έδωσε σε άδεια προσγείωσης.

Όταν η υπάλληλος μίλησε στον πιλότο του αεροσκάφους της Lamia και του είπε πως σε λίγο θα υπάρχει ελεύθερος διάδρομος για να προσγειωθεί, ο Μιγκέλ Κουιρόγκα επέμενε να ζητά να «αδειάσει» ο διάδρομος, ενώ προσπαθούσε να πλησιάσει το αεροδρόμιο.

Στην συνέχεια γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών για το ύψος, τα μίλια και άλλα δεδομένα. Ο κυβερνήτης ενημερώσει πως βρισκόταν στα 9.000 πόδια. «Σε τι ύψος είστε τώρα; Θέση;» ήταν οι τελευταίες ερωτήσεις της γυναίκας προς τον πιλότο.

Ωστόσο, δεν πήρε ποτέ απάντηση… Το αεροπλάνο είχε «πέσει» και οι ανθρώπινες ψυχές είχαν πετάξει μακριά.