Επικίνδυνες και ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να λαμβάνουν οι επαναλαμβανόμενες και άκρως προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας, με τον Ερντογάν να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε παραλήρημα.

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο ο οποίος μεταξύ άλλων έχει αμφισβητήσει σε πρόσφατες δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάννης, έχει πει πως «για μας η Ευρώπη δ��ν έχει αξία», απειλεί πως θα πλημμυρίσει την «Γηραιά Ήπειρο» με εκατομμύρια μετανάστες και προκαλεί λέγοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να ντρέπεται που η σημαία της περιλαμβάνει όλο το νησί, ήρθε και ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπληρώσει το καρέ.

Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναρωτήθηκε, στην ομιλία στους βουλευτές του κόμματός του, «θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».

kili.JPG

Μάλιστα αναρωτήθηκε:

«Είναι αυτά τα νησιά δικά μας; Είναι, λένε (σ.σ. η τουρκική κυβέρνηση). Θα πρέπει να σηκωθεί η σημαία μας εκεί; Ναι, απαντούν. Αλλά υπάρχει ακόμα εκεί η ελληνική σημαία, γιατί δεν παρεμβαίνετε;»

Παράλληλα, επικεφαλής του CHP κατηγόρησε τον Ερντογάν, λέγοντας πως θέλει να μειώσει τα εδάφη της τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 37,7% που είναι σήμερα στο 29,2%.

Μένει να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η παραληρηματική εθνικιστική ρητορική της Τουρκίας, η οποία εκτός από προκλητική, κλιμακώνει άγρια την ένταση με τη χώρα μας.