Η εκλογή του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας για να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας του, φαίνεται να ανακόπτει τη φόρα της Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, μετέδωσε όλες τις τελευταίες εξελίξεις της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Όπως είπε η κυρία Δεναξά, από τους πρώτους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Φιγιόν για τη νίκη του ήταν η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και έκανε λόγο για «συντριπτική νίκη». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυρία Μέρκελ ζήτησε μάλιστα από τον κύριο Φιγιόν να τον συναντήσει άμεσα και το ραντεβού κλείστηκε για τις αρχές του Γενάρη στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την Μαρία Δεναξά, οι αναλυτές και ο γαλλικός τύπος χαρακτηρίζουν τη νίκη Φιγιόν ως «νίκη με την παραδοσιακή δεξιά στην Γαλλία» αλλά και «συντηρητική επανάσταση αλά γαλλικά» που θα ανταγωνιστεί στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου το ακροδεξιό εθνικό μέτωπο και την Μαρίν Λεπέν. Η τελευταία πάντως δεν ενθουσιάστηκε με τη νίκη του Φιγιόν, γιατί το επιτελείο της, την είχε προετοιμάσει για πιο εύκολους αντιπάλους.

Η νίκη Φιγιόν δημιουργεί προβλήματα και στο διχασμένο σοσιαλιστικό κόμμα, όπου ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προετοιμάζεται να θέσει προεδρική υποψηφιότητα. Ωστόσο για την ώρα, ο Βαλς ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την είδηση.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ! Θρίαμβος Φιγιόν – Πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς για τις εκλογές στη Γαλλία