Ντυμένη με τη ριγέ, μαυρόασπρη στολή των κρατουμένων του Άουσβιτς και το κίτρινο αστέρι του Δαυίδ, η ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ του 2006 εκτέλεσε μια χορογραφία σε τηλεοπτικό σόου μαζί με τον Ρώσο ηθοποιό Αντρέι Μπουρκόφσκι ξεσηκώνοντας θύελλα επικρίσεων.

Οι κριτές στο ριάλιτι έδωσαν πολύ καλή βαθμολογία στο ζευγάρι για την τεχνική τους, όμως η χορογραφία προκάλεσε αγανάκτηση στο Διαδίκτυο αφού ξύπνησε μνήμες μιας από τις πιο φριχτές σελίδες της ανθρωπότητας.

Η Τατιάνα Νάφκα, σύζυγος του εκπροσώπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, μετέχει στην εκπομπή Ice Age, που είναι κάτι σαν το χορεύοντας με τα αστέρια και παρουσιάζει διάσημους να ανταγωνίζονται στο πατινάζ σε ώρα υψηλής τηλεθέασης κάθε Σάββατο.

Σύμφωνα με την ιδιαίτερη δημοφιλή αθλήτρια και χορεύτρια, πηγή έμπνευσης της χορογραφίας ήταν η ταινία «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Πρόκειται για την τραγική κωμωδία που εκτυλίσσεται την εποχή του Ολοκαυτώματος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και η οποία τιμήθηκε με τρία Όσκαρ το 1999.

«Τα παιδιά μας θα πρέπει να γνωρίζουν και να θυμούνται αυτή τη φριχτή περίοδο», δικαιολογήθηκε η Νάβκα στον λογαριασμό της στο Instagram.

Ένας χρήστης πρότεινε η Νάβκα και ο Μπουρκόφσκι να σταλούν σε ένα μέρος «όπου δίνουν τέτοιου είδους πιτζάμες δωρεάν», ενώ ένας άλλος είπε ότι θα έπρεπε «να έχουν λιμοκτονήσει για μερικούς μήνες και να έχουν εργαστεί στο κρύο για να μπουν καλύτερα στο πνεύμα των χαρακτήρων.