​Δεν πιστεύουν στην τύχη τους οι 80 κάτοικοι του ισπανικού χωριού Cerezales del Condado, καθώς ο ιδρυτής της πασίγνωστης μπύρας Corona και συγχωριανός τους, Αντονίνο Φερνάντες τους όρισε κληρονόμους του στη διαθήκη του, αφήνοντας στον καθένα από αυτούς 2 εκατ. ευρώ μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Αντονίνο Φερνάντες ήταν το 11ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας που αποτελείτο από 13 παιδιά και στα 32 του χρόνια μετακόμισε στο Μεξικό, όπου έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της εταιρείας που φτιάχνει την μπύρα Corona.

Φέτος ο Φερνάντες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών και στη διαθήκη του όρισε ρητώς να αφήσει 169 εκατομμύρια λίρες στους συγχωριανούς του, καθώς ποτέ δεν ξέχασε την καταγωγή του.

Μάλιστα εκτός του ότι έκανε κατά 2 εκατομμύρια πλουσιότερους τους κατοίκους του χωριού του, πρόσφερε κι ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο και μια ΜΚΟ με 300 υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι η Corona Extra είναι στη δεύτερη θέσ�� των εισαγόμενων μπυρών στις ΗΠΑ με ετήσιες πωλήσεις 693 εκατ. δολαρίων.