​Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης, καταδικάστηκε σήμερα ο Τόμας Μέιρ, ο άνδρας που δολοφόνησε άγρια την Βρετανίδα βουλευτή Τζο Κοξ, μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

2040.jpg
Ο 53χρονος ακροδεξιός, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της, ενώ του γνωστοποιήθηκε πως δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη φυλακή.

331552-687035.jpg
Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Τόμας Μέιρ είχε πυροβολήσει και μαχαιρώσει επανειλημμένα την 41χρονη Τζο Κοξ (που ήταν μητέρα δυο μικρών παιδιών), την ώρα που η βουλευτής έφτανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.

100872565_Jo-Cox-arrest-NEWS-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8.jpg

Οι ένορκοι στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι άκουσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης είχε φωνάξει κάτι σαν:

«Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη» και «πρώτα η Βρετανία». Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Μέιρ, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

jo-cox-thomas-mair.jpg

Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε ένα αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ετυμηγορία και του είπε:

«Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: Την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

split-jo-cox-NEWS-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8.jpg