Αντιμέτωπη με το νόμο είναι μια πρόεδρος φιλοζωικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων στη νότια Ισπανία, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με έναν υπάλληλο της, εξόντωσαν περισσότερους από 2.000 σκύλους και γάτες.

Η γυναίκα δικάζεται στη Μάλαγα, και αν το δικαστήριο την κρίνει ένοχη, κινδυνεύει μέχρι και με τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

animal.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ:

Η κατηγορούμενη, διατηρούσε ένα καταφύγιο στο Τορεμολίνος, στην επαρχία της Μάλαγας και στης Ανδαλουσίας.

Το καταφύγιο που είχε, ήταν παράρτημα ενός κομμωτηρίου σκύλων, ενός σπιτιού και μιας ιδιωτικής κτηνιατρικής κλινικής, η ίδια όμως δεν είχε πτυχίο κτηνιάτρου.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα και ένας υπάλληλός της, υπεύθυνος για τη συντήρηση του χώρου, «θυσίασαν και παρέδωσαν προς καύση, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, 2.183 ζώα».

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χορηγούσαν στα ζώα μια θανατηφόρα ουσία, σε δόση μικρότερη της συνιστώμενης «με μοναδικό σκοπό να κάνουν οικονομία» και χωρίς να τα ναρκώνουν προηγουμένως. Ο θάνατος των ζώων ήταν «αργός και οδυνηρός» τόνισε ο εισαγγελέας.

skylia.jpg
Ακόμα πιο σοκαριστικό όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο εισαγγελέας, είναι ότι «προκειμένου να προχωρούν σε αυτές τις προγραμματισμένες, μαζικές εξοντώσεις (...) οι κάμερες ασφαλείας του κέντρου αποσυνδέονταν και έβαζαν πολύ δυνατά μουσική» για να καλύπτουν τα ουρλιαχτά των ζώων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μία εβδομάδα, το καλοκαίρι του 2010, σκότωσαν με αυτόν τον τρόπο, περισσότερες από 50 γάτες και 20 σκύλους.

Σε ένα video που μεταδόθηκε από την εφημερίδα El Mundo, ακούγεται η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης να αρνείται τις κατηγορίες:

«Φοβάμαι τις ενέσεις, κοιτάζω αλλού επειδή δεν μπορώ να βλέπω να χώνεται η βελόνα» φέρεται να είπε στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Αν κριθεί ένοχη μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για κακομεταχείριση των ζώων, για παράνομη άσκηση του επαγγέλματος του κτηνιάτρου και για πλαστογραφία.