​Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τον ίδιο… ενώ οι φήμες για τα προβλήματα της υγείας του δίνουν και παίρνουν.

Μία νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με τον Βορειοκορεάτη γιατρό Χάιονγκ Σου Κιμ, ο οποίος έχει φύγει από τη χώρα από το 2009, 130 συνάδελφοι του δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατήσουν ζωντανό και υγιή τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Μάλιστα, όπως είπε υπάρχει ένα ειδικό ινστιτούτο, στο οποίο εργαζόταν και αυτός όσο ζούσε στη Βόρεια Κορέα, με μοναδικό αντικείμενο να διατηρεί σε καλό επίπεδο την υγεία του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός για την αγάπη του στο καλό φαγητό και το καλό κρασί, τα γαλλικά τυριά και τα λουκούλλεια γεύματα και από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας είναι ορατή η αύξηση των κιλών του.
Σύμφωνα με τον Βορειοκορεάτη επιστήμονα στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπους για να διατηρούν σε καλή κατάσταση την υγεία ενός παχύσαρκου, οι γιατροί δεν διστάζουν να κατασκοπεύουν ακόμα και ξένους διπλωμάτες οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια παραπάνω κιλά μιας και οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες πεινάνε.
«Υπάρχουν 130 ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Στο ίδιο κέντρο υπήρχαν στοιχεία για διπλωμάτες ή ερευνητές από ξένα πανεπιστήμια. Το ινστιτούτο φυλάσσεται συνεχώς ενώ γύρω του υπάρχει ένας φράχτης ύψους 4 μέτρων με ηλεκτροφόρα καλώδια».

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι στη Πιονγιάνγκ παράγουν και ειδικά τρόφιμα για να προστατεύσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.