​Αυτή τη φορά, δεν είπε ότι «η Ακρόπολη σώθηκε χάρη σ’ έναν Αλβανό» αλλά έστειλε ένα ακόμη προκλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος είπε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Αλβανικής Διασποράς στα Τίρανα, αναφερόμενος στα επαναπομείναντα ζητήματα στις σχέσεις με την Ελλάδα:

«Οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στα Τίρανα, ο Ράμα τόνισε πως «οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας και γι’ αυτό παραμένει σταθερή γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής, η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα». Πρόσθεσε όμως ότι από την άλλη, «είναι εξίσου αλήθεια ότι αυτές οι σχέσεις χρειάζονται σήμερα να περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο, ξεπερνώντας κάποια εναπομείναντα ζητήματα».

Όπως ανέφερε, «έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, μαζί με την ελληνική πλευρά για να καθίσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε ανοιχτά με εποικοδομητικό πνεύμα και να δούμε το μέλλον, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αρχές».

«Έχει ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια, καθόλου εύκολη, αλλά ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια που δεν είναι προς όφελος αυτής της στρατηγικής σχέσης γειτονίας, που έχουμε με την Ελλάδα. Όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί και να υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι γείτονές μας είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές που έκαναν πως δεν καταλάβαιναν και για θέματα που δεν μπορεί να αγνοηθούν και για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν υπάρχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας-Οι ιστορικές αλήθειες που ξεχνά

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ράμα μετά την πρόκληση στη Χειμάρρα: «Η Ακρόπολη σώθηκε χάρη σε έναν Αλβανό»

«Γκρεμίζουμε τα σπίτια για να κάνουμε τη Χειμάρρα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό»

Αποκλειστικό Star:Καυγάς στην Αλβανική Βουλή για την προκλητική αναφορά του Ράμα στην Ακρόπολη