​Την ατυχία να φιλήσει έναν συγγενή της ο οποίος είχε ανοιχτή πληγή από έρπητα είχε η μικρή Sienna Duffield. Αμέσως κόλλησε τον ιό ο οποίος εξαπλώθηκε από το στόμα της, στα μάγουλα και πάνω από τα μάτια». Έκτοτε ο ιός άρχισε να της «τρώει» το δέρμα, προκαλώντας αρχικά φουσκάλες σε όλο της το πρόσωπο.

Η μητέρα της μικρής, η 21χρονη Savina French-Bell, από το Gloucester, σύμφωνα με την Daily Mail, έπρεπε να απολυμαίνει καθημερινά τα σεντόνια της κόρης της από το αίμα και το πύον των πληγών που προκαλούσε στο πρόσωπό της η σοβαρή λοίμωξη. Παράλληλα, η Sienna υπέφερε από τρομερή φαγούρα.

Εισήχθη τελικά, μια ημέρα μετά τα γενέθλιά της, τον Οκτώβριο του 2015, σε νοσοκομείο όπου της έβαλαν ορό, καθώς είχε σταματήσει να τρώει, ενώ της έδωσαν ειδικές κρέμες και αντιβιοτικά, προκειμένου να καταπολεμήσουν τον ιό.

PAY-CHILD-WITH-HERPES-ON-FACE (2).jpg

PAY-CHILD-WITH-HERPES-ON-FACE (3).jpg
«Μία απλή μόλυνση έτρωγε το πρόσωπο της Sienna. Εμφανίστηκε από το πουθενά και άρχισε να εξαπλώνεται. Ήταν λες και κάποιος της έριξε οξύ. Σκέφτηκα αμέσως πως κόλλησε από ένα συγγενή μας με έρπητα ο οποίος τη φίλησε, ωστόσο όλοι με έλεγαν τότε τρελή», εκμυστηρεύεται η μαμά της μικρής συμπληρώνοντας: «Σταμάτησε να τρώει και η κατάσταση έγινε τρομακτική για 8 ολόκληρους μήνες. Υπήρχε αίμα παντού στα ρούχα της και φοβόμουν να τη βγάλω έξω».

Όσο για το τι ακολούθησε; «Για οκτώ μήνες τα αντιβιοτικά δεν έκαναν τίποτα και το πρόσωπό της χειροτέρευε. Η κρέμα μπορεί να καθάριζε για λίγο τις ουλές, αλλά στη συνέχεια επανέρχονταν. Ήταν εφιαλτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η 21χρονη μητέρα.

Η Savina προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της αποκλείοντας από τη διατροφή της κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά, ενώ την πήγε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, ελπίζοντας να πάρει περισσότερες απαντήσεις.

Τους τελευταίους μήνες το πρόσωπο του κοριτσιού έχει καθαρίσει, ωστόσο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος επανεμφάνισης της μόλυνσης.
PAY-CHILD-WITH-HERPES-ON-FACE (1).jpg