​Ο Μπαράκ Ομπάμα τα οχτώ χρόνια που έμεινε στον Λευκό Οίκο είχε την ευκαιρία να κάνει πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και να έρθει σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Μάλιστα επειδή χειρίζεται πάρα πολύ καλά την επικοινωνία σε κάθε του ταξίδι φρόντισε με έναν πολύ απλό τρόπο να κερδίσει τους συνομιλητές του. Ποιος είναι αυτός; Μα να μιλήσει στη γλώσσα τους.

Το έκανε και χθες κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είπε στα ελληνικά «καλησπέρα», ευχήθηκε στους συνδαιτημόνες του «στην υγειά σας», σηκώνοντας το ποτήρι του και αναφέρθηκε στην αρχαιοελληνική έκφραση «καλός καγαθός».

Το ίδιο έκανε και στα υπόλοιπα ταξίδια του στις περισσότερες από 50 χώρες, που επισκέφθηκε κατά την οκταετή θητεία του.

Μάλιστα στη σελίδα του λευκού Οίκου στο Facebook ανέβηκε κι ένα βιντεάκι, με πρωταγωνιστή φυσικά τον Μπαράκ Ομπάμα που χαιρετά τους ανθρώπους κάθε χώρας στη γλώσσα τους.

«Ο δεσμός μεταξύ των εθνών γίνεται πιο δυνατός, ξεκινώντας με ένα απλό “γεια”», αναφέρει η λεζάντα του βίντεο και αυτό είναι κάτι που πιστεύει ακράδαντα και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από το δείπνο προς τιμήν του Ομπάμα!Τρελάθηκε ο πρόεδρος με το Λύκειο Ελληνίδων